EQ6 PRO SkyScan
Re: EQ6 PRO SkyScan
Tazko povedat preco by to volakto prehadzoval??? ta montaz poachadza od pana Myslivca ak sa nemylim
EQ6 montáž a vůle v DEC ose
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo na tolik zručný aby mi pomohl s lehkou renovací mé EQ6ky.
Zkoušel jsem to sám ale bohužel nejsem schopen tu vůli jakkoliv zlepšit když to dotáhnu víc tak slyším tzv. Binding když míň tak tam je zase ta vůle.
Připadá mi že chybovost guidingu i v té RA ose je dost velká na EQ6ku. (Polární ustavení dělám přes aplikaci N.I.N.A protože nemám výhled na polárku vždy na chybu menší než 1 úhlová minuta)
1. foto je guiding ještě bez větších odchylek akorát tam jsou vidět ty zmiňované vůle v DEC ose.
2. foto je guiding naprosto rozhozen tou vůlí v DEC ose.
chtěl bych se zeptat jestli je tu někdo na tolik zručný aby mi pomohl s lehkou renovací mé EQ6ky.
Zkoušel jsem to sám ale bohužel nejsem schopen tu vůli jakkoliv zlepšit když to dotáhnu víc tak slyším tzv. Binding když míň tak tam je zase ta vůle.
Připadá mi že chybovost guidingu i v té RA ose je dost velká na EQ6ku. (Polární ustavení dělám přes aplikaci N.I.N.A protože nemám výhled na polárku vždy na chybu menší než 1 úhlová minuta)
1. foto je guiding ještě bez větších odchylek akorát tam jsou vidět ty zmiňované vůle v DEC ose.
2. foto je guiding naprosto rozhozen tou vůlí v DEC ose.
-
2wheels1man
Re: EQ6 montáž a vůle v DEC ose
To je fakt extrémna vôľa.. Kontrolovali ste celý prevod od motora až po šnek? Nie je tam vôľa niekde inde?
Tak jakým postupem vznikl ten rozdíl mezi oběma snímky ?
Ale jinak, tyhle skoky vznikají buď velkou vůlí na šnekovém převodu nebo nedotažením červíků na uchycení převodových kol.
Ale jinak, tyhle skoky vznikají buď velkou vůlí na šnekovém převodu nebo nedotažením červíků na uchycení převodových kol.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Dnes to půjdu rozebrat a zkontroluji celý převod.
2. snímek je focený pár minut po tom prvním.
2. snímek je focený pár minut po tom prvním.
Tak byl to převod na motoru časem asi povolily šrouby které ho uchycují na kryt montáže. Červíci na převodových kolech jsou dobře utažené. Díky za rady snad to bude lepší. Až na to bude počasí pošlu snímek z guidingu.