Dalekohled na Kostariku

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Jakubvimr
Věk: 50

Dalekohled na Kostariku

Příspěvek od Jakubvimr »

Ahoj

V půlce ledna 26 budu trávit 3 týdny na Kostarice a příjde mi škoda nemít dalekohled. Moje zařízení je všechno příliš rozsochaté, podlouhlé, těžké.
A teď proč píšu. Můžete prosím poradit/půjčit/prodat, neco vhodného? S čím cestujete vy?
Rád bych řešil vizuálku. Fotka asi ne,na to je třeba moc všeho. Ač astrokamer mám dost, třeba by šel základní set vymyslet. Nechce se mi chodit do Seestaru. Ač, ten by asi fungoval dobře.
Přemýšlel jsem, že sundám rosnici z Binaru BLC 25x100 (somet). Ale nechtělo by se mi to dávat do carga a co kdyby někde prohlásili, ze to je přeprava vojenskeho materialu:)
Díky
Jakub
kuceraz
Věk: 29

Re: Dalekohled na Kostariku

Příspěvek od kuceraz »

Na tyhle účely mi přijde nejlepší nějaký skládací nebo flex dobson.
Např.:
https://idalekohledy.cz/teleskop-sky-wa ... on-150-750
Rozebrat montáž a nacpeš to do kufru do letadla.
Zároveň 150ka už i něco ukáže.
ES 16" | GSO 10" | Omegon Nightstar 25x100 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
mordy

Re: Dalekohled na Kostariku

Příspěvek od mordy »

Ahoj, pokud uvažuješ o Seestaru, tak si nejsem jistý, co by ti vyhovovalo, to je kapesní systém a cena na takovou akci není šílená.

Osobně vozím zoom objektiv 70-200mm, redukci na malou astrokamerku (ZWO ASI 585c), stativ, cestovní montáž SkyWatcher Adventurer, notebook. Pro pointaci překopaný hledáček Skywatcher 50mm. Dají se koupit nebo upravit i 30mm hledáčky.

Stativ a protizávaží k montáži musí do podpalubí, protože by se to dalo použít teoreticky jako zbraň. Zbytek se vejde do příručního zavazadla i s nějakým základním oblečením a hygienou.
Odpovědět