je to kompromis: a este aspon detail na hlavu, kedze ten chvost je dost slaby:
Vyzkoušejte si zpracování
Re: Vyzkoušejte si zpracování
Ahoj Peťo, děkuji
.
Ty komety je pěkný boj. Ohon určite už bude lepší ale počasí nám nepřeje
Ty komety je pěkný boj. Ohon určite už bude lepší ale počasí nám nepřeje
Tak a teď vysvětlete proč mi z jednotlivých okalibrovaných a debayerovaných smínků StarXTerminator vyhazoval i jádro komety? Toto se mi dělo poprvé jen s těmito daty. K nastavení tam toho moc není respektive krom "large overlap" (vyzkoušeno) dál nic.
StarNet2 tohle sice nedělá, ale zas neumí dávkové zpracování, a nebudu ho pouštět 50x.
StarNet2 tohle sice nedělá, ale zas neumí dávkové zpracování, a nebudu ho pouštět 50x.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Vláďo chyba ve snímání - nepřítomnost ditheringu ?
- alex
- Věk: 66
- Kontaktovat uživatele:
Po Starnet2 sú zostatkové fľaky po hviezdach (alebo robím zle?!), ale dávku spraví - cez kontajner.
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
ja som to robil takto:astrolama píše: ↑07. 10. 2025, 16:53 Tak a teď vysvětlete proč mi z jednotlivých okalibrovaných a debayerovaných smínků StarXTerminator vyhazoval i jádro komety? Toto se mi dělo poprvé jen s těmito daty. K nastavení tam toho moc není respektive krom "large overlap" (vyzkoušeno) dál nic.
z procesingu WBP kde sa mi zaregistrovali vsetky snimky na hviezdy som urobil dalsiu sadu zaregistrovanych snimok na kometu.
Sadu zaregistrovanu na hviezdy som zintegroval - kometa sa tym rozmazla. To som potreboval urobit aby som cez BlurXTerminator mohol spustit Correct only na sisate hviezdy - potom som z takto upravenej snimky odseparoval a zahodil rozmaznutu kometu, a stretchol hviezdy. Po jadre komety zostal slabucky artefakt, ten som "upratal" cez Blemish Blaster (script SetiAstro).
cez StarXTerminator som batchovo odseparoval kometu zo snimok ktore boli zaregistrovane na kometu, hviezdy som z toho negeneroval, tie sa zahodili, kometu mi to "nevyzobalo". Zintegroval som kometu bez hviezd.
Urobil som rovnaky crop na zintegrovanu kometu a zintegrovane hviezdy, odsumil, vycistil a stretchol kometu, nasledne spojil z hviezdami, upravil kontrast, saturaciu a hotovo.
Já vím jak se to dělá, jen mě zajímalo proč, když pustím starX tak zmizí i kometa. Maj snad zmizet jenom hvězdy, minimálně přes starnet dobrý, tak proč tenhle blob "mě" nefunguje.
Jaké nastavení? Ještě je tam výběr ze 3 *.pb souborů přes to tlačítko AI version.
Jaké nastavení? Ještě je tam výběr ze 3 *.pb souborů přes to tlačítko AI version.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Pouzivam StarXTerminator.11.pb
- mirkovacik
- Věk: 53
Ahojte,
prvýkrát som fotil úzkopásmo, mám zintegrované 9,5h Ha a 4,3h Oiii, zaujímalo by ma, čo sa z toho dá vyrobiť. Ak by som mohol poprosiť, žeby to niekto prehnal cez nástroje.
Tiež by ma zaujímalo posúdenie kvality výsledku integrácie - či to zodpovedá tým 9 a 4 hodinám. Mne sa to zdá dosť zašumené, ale zasa je to úzkopásmo 3,5nm... Čo si o tom myslíte?
Data - sú to iba zintegrované snímky, len crop a otočenie o 180° som nad tým urobil:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
prvýkrát som fotil úzkopásmo, mám zintegrované 9,5h Ha a 4,3h Oiii, zaujímalo by ma, čo sa z toho dá vyrobiť. Ak by som mohol poprosiť, žeby to niekto prehnal cez nástroje.
Tiež by ma zaujímalo posúdenie kvality výsledku integrácie - či to zodpovedá tým 9 a 4 hodinám. Mne sa to zdá dosť zašumené, ale zasa je to úzkopásmo 3,5nm... Čo si o tom myslíte?
Data - sú to iba zintegrované snímky, len crop a otočenie o 180° som nad tým urobil:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
No upřímně pokud by mě tohle vylezlo po 14h snímání, tak to rozkopu. Jakou světelností f6?
No mne sa to zdá bieda. Môj Pacman s 4h Ha a 8h OIII Tu je len zložené SHO ešte bez úprav iba RGB combine.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Musím jen souhlasit. Po složení 114snímků je výsledný šum pozadí StDev 12.5ADU. Přitom nejjasnější plocha mlhoviny má cca 130-150 ADU odstup od pozadí. Jaké jsi měl nastavení kamery? Gain0 má obrovský vyčítací šum kolem 8-e StDev. Nevím jak to moraváci udělali, na to by asi odpověděl Martin MMys.
Já mám ASI294MM a ta je se stejným čipem. Bohužel tuto mlhovinu nemám, ale neměl jsem problémy se zpracováním.
Jen pro zajímavost . Šum pozadí po složení 114snímků je 12.5ADU a jasné oblasti mlhoviny mají odstup od pozadí cca 130ADU.
Zajímalo by mne jak vypadá jeden dark a Ha snímek. Mohl by jsi jej vystavit, děkuji.
Já mám ASI294MM a ta je se stejným čipem. Bohužel tuto mlhovinu nemám, ale neměl jsem problémy se zpracováním.
Jen pro zajímavost . Šum pozadí po složení 114snímků je 12.5ADU a jasné oblasti mlhoviny mají odstup od pozadí cca 130ADU.
Zajímalo by mne jak vypadá jeden dark a Ha snímek. Mohl by jsi jej vystavit, děkuji.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Skusil som, vysledok zmenseny na 50%:
No ale som neodolal ani tymto nou-ovym datam a tu SHO zlozeninu som tiez spracoval... snad mi bude odpustene...nou píše: ↑20. 11. 2025, 10:14 No mne sa to zdá bieda. Môj Pacman s 4h Ha a 8h OIII Tu je len zložené SHO ešte bez úprav iba RGB combine.
To je v poriadku je vidno že z tých dát sa dá vytiahnuť o dosť viac tie slabé partie.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač