Vzdy ked som spracovaval full frame snimok 500mm ohniska, mal som problem, aby boli vyvazene podane vsetky detaily v spravnej dynamike. Preto som sa rozhodol znovu spracovat starsie data tohto sirokeho zaberu cropnute len na Sloni chobot.
Technicke parametre su rovnake, ako v tom sirokom zabere.
Ring volný Martine., je to pěkná taškařice a užil jsem si s ní celkem dost probdělých nocí. Ale myslim, že se těch 38hod v uzkopasmu vyplatilo. A mám taky zase chvíli co zpracovávat a tunit
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Takže jsem dobojoval s tím Chobotem ve formátu APS-C..dvě barevné ,,duhové,, verze Celkem tedy 38hod expozic přes Ha OIII SII filtry Newtonem 200/600 a ASI2600MM.
Přeji snad příjemné pokoukání....hlavně v plné verzi na tom Astrobinu.
zpracoval jsem ještě tu poslední verzi Chobotu a okolí co mám k dispozici a to tu širokou z FF kamery. Jedná se o 20hod expozic Epsilonem 180ED+ASI2400MC. Jak už jsem psal v jiném příspěvku, původně jsem to ani zpracovávat nechtěl, protože to mělo sloužil jen jako základ pro APS-C snímek HaRGB. Z toho důvodu je ten framing takový jaký je (Honza vystředil pole na můj APS-C H-Alfa snímek). Nicméně je to i přesto velice pěkné pole tak jsem ta data vzal na milost a zpracoval. Ještě jsem to také trochu zespod a po stranách ořezal, aby to nebylo tak mimo. Obzvlášť ta oblast kolem Garnet star je dle mého oka opravdu povedená. Ale vlastně celé pole je plné pěkných struktur, mlhovin, prachu (i když ne tak detailních jako při snímání úzkopásmovými filtry) a hlavně krásných RGB barevných odstínů. To je přesně ta oblast kde snímek opravdu vyniká. Hvězdné pole je enormně husté, ale nechtěl jsem ho moc mrzačit přehnanou redukcí hvězd, protože myslím, že to k RGB snímkům tak nějak patří.
Tak letos ještě jednou.
Inspirován Davidem a Honzou jsem ubral HOO a přidal ještě trochu RGB dat, než vystoupaly další objekty mého zájmu dost vysoko. Doufám, že je to teď barevně lepší, hlavně osvětlení Granátovou hvězdou v RGB lépe vynikne.
Původní verze s více HOO: https://astrofotky.cz/gallery.php?show= ... 774557.jpg