Kde koupit hvězdářský dalekohled?

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
MiX

Re: Kde koupit hvězdářský dalekohled?

Příspěvek od MiX »

Díky za reakci a za slova podpory – moc si toho vážím.
Každý máme jiný přístup, motivaci i okolnosti – a to je naprosto v pořádku.

Z naší dřívější komunikace Gabriel ví, že ho velmi respektuji – pro jeho ochotu pomoci, sdílení zkušeností, věcný přístup k diskusi a schopnost ji kultivovaně rozvíjet. To vše bez potřeby slovíčkaření nebo jiných projevů ega, které často diskusi spolehlivě zabíjejí.

Prodávající i kupující mají právo nastavit své podmínky a svobodně se rozhodnout, zda jim vyhovují. Někdy to klapne, někdy ne.
Proto jsem do inzerátu doplnil pár informací, které vyplynuly z komunikace se zájemci.

Astronomie je krásný koníček – a když se přístroje dostanou do dobrých rukou, je to výhra pro všechny.
stmare
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Za mě, začátečníkovi bych nedoporučoval obchod, kde mu neporadí. Takže mi vychází jen Supra.
SW 100ED APO, ATR2600C
https://astro.marencik.cz
Homer
Věk: 71

Příspěvek od Homer »

Já osobně bych nenechával otázky až do obchodu ( prosím nic proti Supře či komukoliv jinému ), ale sbíral bych předem informace kde se dá. Zde na AF, navštívil bych amatéry v okolí, kteří bývají povětšinou velmi ochotní, něco bych přečetl atd.a v obchodě bych se už ptal na detaily, rozdíly mezi předvolenými variantami a podobně.
Ovšem je to pracnější varianta, která má ale i synergický efekt - člověk se u toho dozvídá nové informace.
stmare
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Souhlasím, je potřeba jít do obchodu připraven. A mít odpověď na otázky: co chci pozorovat (hluboký vesmír vs. planety), rozpočet, případně max. hmotnost, velikost...
SW 100ED APO, ATR2600C
https://astro.marencik.cz
Odpovědět