Výběr dalekohledu
- Stanislavxyz
Re: Výběr dalekohledu
A proto jsem mu doporučoval, zajít se osobně podívat. Dokonce jsem se - já, starý introvert a asociál - nabídl. U jiného astro amatéra, či na srazu se nejen podívá, ale dostane se mu i poučení/vysvětlení, proč vidí/nevidí a co se s tím dá dělat. Pro úplného laika neocenitelné a předejde to plýtvání penězi i zklamání, nebo zavrhnutí tohoto pěkného hobby.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Re: Potřebuji nasměrovat - otevřít oči - nákup vybavení
Jasne, zacinaji padat otazky, ktere jsem cekal, to vitam, snad se zase kousek posuneme. Pozorovani z jednoho hrebene Jizerskych hor, vlastni chalupa v podstate na samote. Cili poriprava muze probihat tak, ze to vynesu ze skladu (ktery mohu klimaticky prizpusobit venkovnim podminkam. Pozorovat od vseho neco, proto pocitam s tim, ze ta vybava musi obsahovat ruzne doplnky. Zatim neuvazuji o foceni. Celkem logicka je otazka na rozpocet. Tak at se nekam posuneme, rekneme, ze by bylo fajn se komplet dostat tak do 150 tis. Je to castka, kterou utratit nemusime, ale zaroven neni limitni.
Re: Výběr dalekohledu
Jo, jo - taky jsem o focení nechtěl slyšet, bo jsem o tom prakticky nic nevěděl. Jednoduše zábrany z nevědomosti a neznáma. Dnes prakticky jen fotím a vizuálně leda chromosféru Slunce.
Vlastnit chalupu v takovém místě, tak už se seznamuji s problematikou focení a výběrem k tomu vhodné výbavy
.
Vlastnit chalupu v takovém místě, tak už se seznamuji s problematikou focení a výběrem k tomu vhodné výbavy