NGC 6888
- Andrej
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Re: NGC 6888
Mne sa podarilo zo Seestar S50 vytiahnuť takto túto zaujímavú hmlovinu. Celková integrácia je necelých 40 minút, spracované v Siril, GraXpert a Affinity Photo
Lunt LS50THa/B600 | Sky-Watcher Evostar 72ED | Celestron SkyMaster 12x60 | Celestron AstroMaster 114/1000 | ZWO Seestar S50
https://www.astroandy.sk
https://www.astroandy.sk
- Dansemacabre
Srpková mlhovina, foceno během tří úplňkových nocí.
Celkem 12,5hod expozic přes 3nm dualband filtr Optolong L-ultimate.
C9.25, Starizona reduktor 0,63x, ASI 2600mc, EQ6-R
(pro lepší rozlišení otevřít na nové kartě)

Celkem 12,5hod expozic přes 3nm dualband filtr Optolong L-ultimate.
C9.25, Starizona reduktor 0,63x, ASI 2600mc, EQ6-R
(pro lepší rozlišení otevřít na nové kartě)

16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
- Dansemacabre
Dofotil jsem ještě pár hodin bez filtru a vyměnil ve fotce hvězdy na RGB bez úzkopásma. Teď jsem konečně s výsledkem spokojený!
Celkem tedy 12,5hod přes dualband a 4 hod jen na hvězdy.
Celkem tedy 12,5hod přes dualband a 4 hod jen na hvězdy.
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
NGC 6888 - RASA8, ASI585,Antlia ALP -O.
Doba expozice 20x180 s.
- Přílohy
-
- detail v plném rozlišení
- ngc6888d.jpg (873.67 KiB) Zobrazeno 777 x
-
- ngc6888.jpg (2.07 MiB) Zobrazeno 777 x
Zhruba 4 hodiny integrace po 180s , buhužel při měsíčku, s OSC kamerou a filtrem Quadband 3nm a N300/F3 s ASI585. Zkusím ještě nasbírat další data, protože tato mlhovina se nenechá ošidit.
- Přílohy
-
- NGC6888.jpg (1.19 MiB) Zobrazeno 549 x
Tak jsem díky dnešní noci nasbíral celkem 6.8 hod dat, ale velký rozdíl nevidím. Přibylo trochu OIII, ale zázrak se nekonal. Asi něco dělám blbě.
Možná bude problém i ten úplněk.
Možná bude problém i ten úplněk.
- Přílohy
-
- NGC6888x.jpg (2.23 MiB) Zobrazeno 501 x
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Ten úplněk je u OIII průser i s 3nm filtry. Obloha je prostě modrá.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Mlhovina v poslední verzi je už velmi solidní. To se ovšem nedá říct o hvězdách, které se mi prostě nelíbí..především jasné, ale ani ty středně jasné..bavím se zde o barvě i tvaru/profilu (opět především těch nejjasnějších). Zkus na tomto aspektu ještě zapracovat.
Samozřejmě další OIII expozice ve větší tmě tomu určitě pomohou, ale to není hlavní problém toho snímku.
David
Samozřejmě další OIII expozice ve větší tmě tomu určitě pomohou, ale to není hlavní problém toho snímku.
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Hvězdy jsou hnusné, protože první seanci jsem zjistli, že ASI585MC si nerozumí s USB kabelem, se kterým jinak fungují všechny ostatní, takže jsem tam musel plácnout tlustý kabel jen tak do zduchu a ten mi tam nadělal na jasný hvězdách bordel. Jelikož to byla jediná noc, kdy byl Měsíc ještě nízko, je mi líto ty dvě hodiny těch nejlepších dat vyhodit, takže to musím přetrpět. Na tom bezsekundárovém Newtonu je USB kabel veden pavoukem a výměna se v noci dělat nedá. Já zatím řeším hlavně mlhovinu, hvězdy budu řešit až v dalším kole. Než člověk přijde na to, jak to ten SW vlastně dělá a jak co nastavit, chvíli to trvá. Já na to časem přijdu. Zatím je to boj, teleskop vs kamera vs filtr. Když není Měsíc, tři týdny hvězdy nevidíš. Když se konečně vyjasní, Lampa tam svítí jak o život. Někdy je to na mašli. Pak že astronomie je ten nejlepší relax . 

Tak jsem nasbíral ještě 2 hodiny slušných dat, vyházel ta méně kvalitní a zbylo mi cca 6 hodin integrace. V příloze je výsledek.
- Přílohy
-
- ngc6888 kopie.jpg (1.04 MiB) Zobrazeno 327 x
- BiF
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Můžete vy, kteří se v tom vyznáte, ten poslední seestarův snímek nějak zhodnotit?
Tři dny čekám a pořád žádná reakce, takže se začínám obávat, že je u mě něco špatně - mě se to totiž moc líbí.
Jelikož nikdo nechválí, tak mě zajímá, co vidím špatně. Jasně, na každém snímku se něco najde, někomu se nelíbí hvězdy, někomu se nemusí líbit zbytkový gradient a pod. Já tam sice nic z toho nevidím, protože tématem snímku je mlhovina a tak koukám na ní. A ta mi přijde v porovnání s doposud prezentovanými snímky úžasná, neskutečně plastická..., prostě nejlepší ze zde doposud prezentovaných.
Tři dny čekám a pořád žádná reakce, takže se začínám obávat, že je u mě něco špatně - mě se to totiž moc líbí.
Jelikož nikdo nechválí, tak mě zajímá, co vidím špatně. Jasně, na každém snímku se něco najde, někomu se nelíbí hvězdy, někomu se nemusí líbit zbytkový gradient a pod. Já tam sice nic z toho nevidím, protože tématem snímku je mlhovina a tak koukám na ní. A ta mi přijde v porovnání s doposud prezentovanými snímky úžasná, neskutečně plastická..., prostě nejlepší ze zde doposud prezentovaných.
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Mě se nijak zvlášť nelíbí. Po zběžném prohlédnutí můžu napsat, že všechny hvězdy má bez barvy, jenom bílé. Celkově je ten snímek takový mdlý, nevýrazný. Celé je to v modré mlze. Mám ten objekt před sebou na stěně v kalendáři od Miloše Gnidy, a to je úplně jiná liga.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Ona je první otázka, kdo se v tom opravdu vyzná?BiF píše: ↑18. 08. 2025, 12:29 Můžete vy, kteří se v tom vyznáte, ten poslední seestarův snímek nějak zhodnotit?
Fotografie je z velké míry věc osobního vkusu a kdo fotí úzkopásmo s mono kamerou, dosahuje řádově lepších výsledků, než když fotíš s OSC s Quadband filtrem. Musíš pochopit, že jak to není lepší, než to, co máš v kalendáři na zdi, tak to nestojí za komentář.

seestar: myslim ze to je vyborny snimok, rozlisenie, a aj spracovanie... Je to HOO, takze aj farba hviezd tomu zodpoveda... Ziadna omalovanka, ale realita zodpovedajuca tomu, co preslo cez filtre... a modra "hmla" je tam spravne. Konecne realne zobrazenie tejto hmloviny.
Dovolím si jednu takovu obecnou poznámku.
Chodil jsem často na SolarChat, protože jsem zprvu fotil výhradně Slunce a tam se chválou nešetří. Nejen nešetří, ale dokonce plýtvá a navíc často ve stylu, já pochválím tebe, ty pochválíš mě. To není dobře. Pokud zveřejním fotku a napíšu, komentáře vítány, pak musím počítat s tím, že budou kladné, ale i negativní. Pokud nenapíši nic, pak nic neočekávám a nemám mindrák z toho, že si mojí fotky nikdo nevšimne a nijak jí nekomentuje. Člověk by měl sám vědět, co od zveřejnění své fotky očekává a nejlepší je, neočekávat nic.
Chodil jsem často na SolarChat, protože jsem zprvu fotil výhradně Slunce a tam se chválou nešetří. Nejen nešetří, ale dokonce plýtvá a navíc často ve stylu, já pochválím tebe, ty pochválíš mě. To není dobře. Pokud zveřejním fotku a napíšu, komentáře vítány, pak musím počítat s tím, že budou kladné, ale i negativní. Pokud nenapíši nic, pak nic neočekávám a nemám mindrák z toho, že si mojí fotky nikdo nevšimne a nijak jí nekomentuje. Člověk by měl sám vědět, co od zveřejnění své fotky očekává a nejlepší je, neočekávat nic.