Udělal jsem to stejně do laciného kufru z OBI. Jen karimatka je zelenáPetrŠ píše: ↑08. 01. 2025, 09:16 Co se týká výplně, můžu doporučit nařezat z obyčejné, centimetr silné pěnové karimatky za 200 Kč. Perfektně se řeže skalpelem, nebo něčím podobně ostrým, jako bonus si můžete vybrat vhodnou barvu. Horní tři, nebo čtyři vrstvy s výřezy na okuláry jsem si slepil k sobě. Večer můžu dát foto.
ASTRO-kufr
Re: ASTRO-kufr
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Zamračené, tak je čas na dlho odkládaný kufor
TS-Optics 125/975 SD APO, Newton 300/1700-domoUL, APM 70-90, Achromat 90/900, EQ5, Nikon Action 10x50, Fujiyamy 25mm, 18mm, 12,5mm, Nagler 16mm, 9mm, Panoptic 24mm, APM 24mm, APM 18mm, TV 2x
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Podle fotky mas pekne kulate otvory. Cim jsi to rezal (cnc masina laser/vodni paprsek/ ...) ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Na vyrezávanie som použil plastové vrchnáky rôzneho priemeru z manželkinej aviváže a z laku. Zapiloval som do nich drážky.
Naposledy upravil(a) vpadysak dne 15. 03. 2025, 10:11, celkem upraveno 1 x.
TS-Optics 125/975 SD APO, Newton 300/1700-domoUL, APM 70-90, Achromat 90/900, EQ5, Nikon Action 10x50, Fujiyamy 25mm, 18mm, 12,5mm, Nagler 16mm, 9mm, Panoptic 24mm, APM 24mm, APM 18mm, TV 2x
Nápadité řešení! 
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- Stanislavxyz
Vpadysaku, otvory by byly ještě pěknější, kdybste tam ty zuby nedělal a nechal okraj "vrtací korunky" hladký.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Stanislavxyz: Ďakujem. Áno ale tak mi to akosi nedržalo os otvoru. Možno to chcelo ešte viac nabrúsiť. Zatiaľ mi to stačí a vylepšenie nechám na ďalší kufrík, alebo niekoho, kto si ho bude robiť. 
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Ony ty manzelky nekdy jsou fajn kdyz prinesou nejake pozitiva
Ten napad s "korunkou" je dobry. Zkusim neco vyrobit na 3d tiskarne.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
Potrzuji Stanislavxyz - bez zubů.
Někde už to kdysi psal Vla (krabička od kinofilmu?) a já to v praxi použil, velmi účinné.
Stačí vzít jakékoli tenčí plastové víčko potřebného průměru (ano, typicky z kosmetiky), provrtat víčko ve středu, protáhnout zevnitř delší šroub a utáhnout zvenku matkou.
Upnout do aku vrtačky a vykrojit v pěně co hloubka víčka dá, vylomit prstem pěnu z otvoru a opakovat podle potřeby.
Zuby opravdu nejsou třeba, řekl bych, že spíše udělají neplechu a potrhají stěnu. (Vla
)
Já ještě na dno vrtu dávám víčko (zase nějaké kosmetika), přilepím oboustrannou lepicí páskou a uložené okuláry potom nemusí mít spodní krytku.
Pozn. - ta předřezaná vytrhávací pěnovka, co jsem kdysi použil, byla dobrá. Ale má nějakou omezenou životnost, trhala se a musela pryč.
Výsledek:
Někde už to kdysi psal Vla (krabička od kinofilmu?) a já to v praxi použil, velmi účinné.
Stačí vzít jakékoli tenčí plastové víčko potřebného průměru (ano, typicky z kosmetiky), provrtat víčko ve středu, protáhnout zevnitř delší šroub a utáhnout zvenku matkou.
Upnout do aku vrtačky a vykrojit v pěně co hloubka víčka dá, vylomit prstem pěnu z otvoru a opakovat podle potřeby.
Zuby opravdu nejsou třeba, řekl bych, že spíše udělají neplechu a potrhají stěnu. (Vla
Já ještě na dno vrtu dávám víčko (zase nějaké kosmetika), přilepím oboustrannou lepicí páskou a uložené okuláry potom nemusí mít spodní krytku.
Pozn. - ta předřezaná vytrhávací pěnovka, co jsem kdysi použil, byla dobrá. Ale má nějakou omezenou životnost, trhala se a musela pryč.
Výsledek:
SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
Proběhly nějaké nákupy, takže nastal čas reorganizace okulárového kufru. Na snímku varianta asi měsíc stará, kterou budu muset opět předělat. Přikoupil jsem UHC filtr a 9mm okulár.
Výplň stejná jako předchozí. Slepená karimatka.
Okuláry jsou na ležato. Kufr je nízký, delší okuláry se na stojáka vejdou jen těsně. Navíc jsem u dvou ztratil horní krytku.

Okuláry jsou na ležato. Kufr je nízký, delší okuláry se na stojáka vejdou jen těsně. Navíc jsem u dvou ztratil horní krytku.

“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Do Astrokufra s rozmermi 34cmx24cmx13cm sa zmestili všetky moje okuláre, filtre aj binohlava.
Kdyby někdo dumal proč často prší, tak za to můžu taky
Tento sympatický mazlík zde ležel v bazaru bez povšimnutí, páníček ho nechtěl, až mi ho bylo líto.
Dostal novou boudičku a hned je spokojený, lišák jeden
.
Kufr je z OBI, má vnitřní délku 610 mm, takže je ideální pro podobná malá kukátka. Měl by být prachotěsný - ve víku je těsnící guma.
https://www.obi.cz/kufriky-na-naradi/qb ... /p/6650782
Vystýlka je z krabice od TS 102/714 mm. Výškou i šířkou sedla přesně do kufru, délku bylo třeba doladit.
Tento sympatický mazlík zde ležel v bazaru bez povšimnutí, páníček ho nechtěl, až mi ho bylo líto.
Dostal novou boudičku a hned je spokojený, lišák jeden
Kufr je z OBI, má vnitřní délku 610 mm, takže je ideální pro podobná malá kukátka. Měl by být prachotěsný - ve víku je těsnící guma.
https://www.obi.cz/kufriky-na-naradi/qb ... /p/6650782
Vystýlka je z krabice od TS 102/714 mm. Výškou i šířkou sedla přesně do kufru, délku bylo třeba doladit.
- Přílohy
-
- liška3.JPG (680.03 KiB) Zobrazeno 963 x
-
- liška2.JPG (1.24 MiB) Zobrazeno 963 x
-
- liška1.JPG (1.11 MiB) Zobrazeno 963 x