- Canon EOS 6D modifikovaný spôsobom "všetko preč" - 180e
- filter Astronomik CLS-CCD clip XL - 130e
- filter Astronomik UV/IR block L3 - 90e
Foťák som kúpil z druhej ruky a ja som ho dal modifikovať.
Závierka má odpracovaných 41436 cvakov.
Foták dávam lacnejšie, lebo má jednu chybu - pri dobrej kalibrácii sa prejaví (vylezie) chyba v citlivosti čipu na zelenú vo forme zelených pruhov na pozadí. Riešili sme to aj tu na fóre, viď. viewtopic.php?p=539230#p539230, viewtopic.php?p=539760#p539760.
Napriek tejto chybe si myslím, že pre niekoho začínajúceho to môže byť celkom dobrý foťák za dobrú cenu a už je modifikovaný. Ja som s ním urobil tieto snímky: https://astrofotky.cz/~mirkovacik - tie, ktoré sú novšie ako 07/2020, napr. tie posledné:

K foťáku dávam 2 baterky (tu neviem, v akom sú stave, používal som ich iba keď som potreboval niečo s foťákom mimo fotenia na montáži urobiť),
nabíkačku a "večnú" baterku na USB. Pre rozumné fotenie je tá "večná" baterka skoro nevyhnutná, lebo akumulátorové vydržia iba nejaký čas a vždy sa vybijú, keď je to najmenej vhodné.
Foťák predávam z dôvodu plánovaného prechodu na vyšší level fotenia, t.j. chladená mono kamera, a tiež to, že vyššie uvedená chyba už nepustí na vyšší level.
Filter UV/IR block L3 je potrebný, aby šošovkové ďalekohľady/objektívy dobre zaostrovali, inak by IR svetlo robilo neplechu.
Fotky predávaného dám do ďalších príspevkov.