Světelný dalekohled s OSC kamerou a filtry
Světelný dalekohled s OSC kamerou a filtry
S nákupem C11 s Hyperstar jsem začal řešit vhodný mlhovinový filtr pro OSC kamery. Vlastním Antlia 2" Quad Band Anti-Light Pollution Filter, který údajně funguje od F2 a Optolong L-extreme, kde světelnost výrobce raději neuvádí vůbec. Použitelnost těchto filtrů se ukázala jako nulová, takže jsem na doporučení zakoupil IDAS NBZII. Tento filtr se ukázal jako velmi vhodný pro světelnost F2 a produkuje věrné barvy. Antlia pustí jen H-a, OL pro změnu zase jen OIII, teprve IDAS funguje jak má. Pro srovnání 5min expozice s uvedenými filtry na C11+HS.
Kamera ASI585MCPro. Antlia propouští NIR, což 585 bez IR filtru moc nevyhovuje. Hvězdy jsou výrazně větší.
Kamera ASI585MCPro. Antlia propouští NIR, což 585 bez IR filtru moc nevyhovuje. Hvězdy jsou výrazně větší.
- Přílohy
-
- OL-L extreme
- OL-extreme.jpg (1.71 MiB) Zobrazeno 579 x
-
- IDAS NBZII
- Idas.jpg (715.81 KiB) Zobrazeno 579 x
-
- Antlia 2" Quad Band Anti-Light Pollution Filter
- antlia.jpg (1.66 MiB) Zobrazeno 579 x
Re: Světelný dalekohled s OSC kamerou a filtry
To je velmi koukatelný výsledek s tím IDASem.
Meade LX200 16", 14", 12", 8" ... Dobson Obsession 20" ... Celestron Rasa 8" ... eVscope Unistellar ... APM Bino 120 ... Coronado PST
Taky jsem z toho už měl depku. Vím, že na F2 funguje i rychlá verze Antlia ALT-P 5nm, co mám v RASA8, ale má trochu problémy s hvězdnou svatozáří. IDAZ jsem testoval na Vegu a Arcturus a pohoda. Včera to byl zázrak, že ty dvě hodiny do půlnoci se dalo testovat, i když šly občas mraky a vypadávala pointace. Na solidní focení to ale nebylo.Teď to bude dlouho na vohno.
On je stejnej problém i při malý světelnosti. Na F8-F10 většina dvoupásmových filtrů na OSC , co mám, taky pořádně nefunguje. F3-F6 je OK, ale jinak jedu jen na UV/IR cut.
On je stejnej problém i při malý světelnosti. Na F8-F10 většina dvoupásmových filtrů na OSC , co mám, taky pořádně nefunguje. F3-F6 je OK, ale jinak jedu jen na UV/IR cut.
Odmazal jsem příspěvek, který porušoval pravidla fóra, a další, který je sice neporušoval, ale byl reakcí na ten první.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Taky jsem vybíral filtr pro celestron 6, hyperstar 4, asi 533MC na foceni Sh2-129, teda hlavně modrou mlhovinu Oliheň. Nakonec jsem pořídil NBZ II. Po 25 hodinách foceni jsem docela spokojen 

- Přílohy
-
- SH2-129.jpg (1.83 MiB) Zobrazeno 457 x
Takže místo opravy nesmyslného názvu vlákna je vhodnější smazat příspěvky, které na to upozorňují, a tu blbost tu nechat. Díky !
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MilAne, pokud máš nutkavou potřebu v té diskuzi pokračovat, máš možnost zde: viewtopic.php?t=37409
Pro mě jako pro moderátora je prioritní zamezit plevelení fóra. Chápu a plně respektuju, že ty to vidíš jinak.
Pro mě jako pro moderátora je prioritní zamezit plevelení fóra. Chápu a plně respektuju, že ty to vidíš jinak.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Luky omlouvám se, vidím, že to tady moderuješ, ale ten název vlákna opravdu rval za oči.
Vidím, že respektování pravidel tohoto fóra je stále moderátory porušováno. Název vlákna, který jsem použil, není v rozporu s pravidly AF, a to že tě tahá za oči, nikoho nezajímá. Dojdi si k očaři, ať ti na to něco napíše. Svévolně měnit cizí komentáře je naprosto nehorázná drzost a projev stupidity.
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
A jejda, to jsem si asi dovolil moc, dotknout se tvého ega změnou názvu tématu. Dosud jsem tě měl za docela normálního člověka, tvoje současná reakce tomu vůbec neodpovídá. A nepleť si komentáře s názvy témat, v komentářích jsem neměnil ani ň.
Název vlákna se tě týká stejně málo jako jeho obsah, pokud neporušuje pravidla AF, což se evidentně nestalo. Poklonu ti bohužel nemůžu vrátit. Nikdy jsem tě za normálního nepovažoval.
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
To je ale v příkrém rozporu s tím, co jsi tady před nějakou dobou napsal. I když je pravda, že se možná ztrácíš ve svých identitách tady...