Podla mna data zodpovedaju tomuto pristroju, to je OK, treba robit len vela vela snimok, pod 500 ani nema zmysel nic spracovavat...trojanhorse píše: ↑02. 07. 2025, 09:14 odkaz: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Inak s obdivom sledujem toto vlakno, kolko energie vkladate do toho automatic-prcka. Tak som si skusil co sa da z toho dostat... ale ako hovorim, asi pod 500 snimok je to len trapenie pri spracovani s neistym vysledkom... Siril nemam a ani neovladam, tak som na to pustil PI.
Zvolil som ten najjednoduhsi postup, ktory mi zacina byt v poslednom case najsimpatickejsi, a vychadzaju z neho vysledky ktore by mali zodpovedat realnemu dynamickemu rozsahu objektov... nema zmysel tlacit na pilu...
Takze pri kazdom snimku som urobil asi toto:
GraXpert
BlurXTerminator - correct only
BlurXTerminator - sharpen star/nonstellar
SpectrophotometricColorCalibration
NoiseXTerminator
AutoHistogram stretchMethod - Logarithm (toto je dolezity krok, aby sa nenafukli hviezdy - ktore potom uz nemusim zmensovat

StarXTerminator - hviezdy mame tym padom pripravene, ak sa jedna o uzkopasmovy snimok, mozeme ich pre krasu switchnut na RGB nastrojom - NBtoRGB_stars. Starless snimok teraz mozeme stretchnut podla potreby, ale so "zamknutym" pomerom RGB kanalov (Link RGB Channels)
No a nakoniec spojenie z hviezdami - combine(starless, stars, op_screen())
a ak je ziaduce tak este - BackgroundNeutralization a ColorSaturation
a tu su niektore vystupy: - tu su nafuknute hviezdy...
osobne sa mi paci viac verzia ako som popisoval vyssie - logaritmicky stretch na hviezdy: tieto data ma milo prekvapili...: a decentna Bublina: