NGC 6188 z Namibie
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Re: NGC 6188 z Namibie
Tak než Konihlav posbírá fondy na další cestu na jih, jsem si NGC6188 cvaknul vloni dubnu ze západního Texasu, nedaleko McDonaldovy observatoře:

Technicko-Taktická data na jeho Astrofotkách:
Pavel Vabrousek
Nejen z loňského dubnového Texasu, ale i z letošního červnového Tenerife je tato atraktivní oblast v dosahu naší techniky.
Sice se plouží jen pár stupňů nad jižním obzorem, ale za dvě jasné noci se mi podařilo nashromáždit 90x5minut expozic.
Stejným teleobjektivem, ale bez reduktoru na 500mm ohnisko vynikla nejen hlavní mlhovina "Bojujících draků" (NGC6188), ale trochu lépe než vloni také "Dračí vejce" (NGC6164) vpravo dole.
S mono kamerou by se dalo jít asi ještě hlouběji, ale na OSC kameru (s dualband filtrem Askar C1) jsem velmi spokojený:
Jako obvykle 2x větší zvětšení a technicko-taktická data na astrofotky.cz:

Sice se plouží jen pár stupňů nad jižním obzorem, ale za dvě jasné noci se mi podařilo nashromáždit 90x5minut expozic.
Stejným teleobjektivem, ale bez reduktoru na 500mm ohnisko vynikla nejen hlavní mlhovina "Bojujících draků" (NGC6188), ale trochu lépe než vloni také "Dračí vejce" (NGC6164) vpravo dole.
S mono kamerou by se dalo jít asi ještě hlouběji, ale na OSC kameru (s dualband filtrem Askar C1) jsem velmi spokojený:
Jako obvykle 2x větší zvětšení a technicko-taktická data na astrofotky.cz:

Pavel Vabrousek
Pěkně zpracovaný a hlavně taky u nás neokoukaný objekt. Výborně
David
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/