Dakujem za pochvalu, o Li baterkach a problemoch snimi (alebo skor ich vlastnostiach) samozrejme viem, niekedy sa ale neda vyhnut tomu ze sa to proste vybije do mrtva Samozrejme baterka ma v sebe BMS a po odsrubovani toho oranzoveho vrchnaku sa da dobit aj pocas chodu. Ano to tiez nieje ideal robit ale tak zatial som stym problem nemal,netreba to dobijat do plnych 14.6V,staci par Ah dotlacit. Na HEQ5 mam podobnu baterku ale teda 30Ah a tu som dobijal celkom casto priamo na montazi za chodu. A teda aj keby uz sa stalo ze odide- za cenu 9e/clanok je mi to v podstate jedno
Moc pekna prace a je videt ze sis s tim vyhral a paradni funkcni vysledek se dostavil. Na fotkach jsem si toho nevsiml (nebo jsem slepy), jak mas propojenou montaz s RPi ? Nevsiml jsem si zadneho kabliku do montaze (je jen napajeci).
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Ono to neni z fotky moc patrne ale v Rpi v Astrolinku je zapojena mala wifi do USB, nou sa pripajam k montazi. Druha wifi interna na Rpi(s externou antenou) je na vonkajsie pripojenie. Chcel som zachovat 5Ghz pripojenie k astrolinku ale mozntaz funguje iba na 2.4Ghz,tymto som to obisiel.
Spolehlive to je len mam nekedy problem s pripojenim. Musim najprv zapnut montaz a az potom Rpi, vtedy to jede hned pri starte systemu.. Alebo teda lenivo to robim tak ze po starte ked vidim ze neni montaz pripojena-ikonka wifi v systemovej liste neni modra - tak dam vzdialene restart,potom to nabehne a montaz sa pripoji. toto je jediny problem s montazou. Ked uz to pointuje tak to ide jak po kabli. Hodnoty bezne 0.7 - 0.8arcs RMS co si myslim ze je luxus v tomto pripade. Momentalne pointujem tym malym hladacikom 1s expo, aby som nemusel menit stale ekos profily tak pointacny chip v hlavnej kamere nepouzivam (ajtak je za DB filtrom,bolo by to pomalsie).