Na zrcátko jsem vyleptal cívku 12 závitů na 0.1mm tenkém cuprexitu a do tubusu vložil 20z samonosnou cívku z 0.8mm měděného drátu. Vzhledem ke vzdálenosti jsem nepočítal s vekou účinností, nicméně jsem doufal, že pokud se trefím do rezonanční frekvence cívky na sekundáru, mohlo by to fungovat a ono to kupodivu funguje. Nevím, jestli jsem trefil přímo první harmonickou, nebo nějaký podíl, ale při cca 175 kHz, se sekundár začal citelně ohřívat. Měřil jsem teplotu bezkontaktním teploměrem. Příkon byl cca 20W, výkon lze jen odhadovat, ale na udržení teploty sekundáru nad rosný bod to určitě stačit bude a regulace výkonu je navíc velmi jednoduchá. Není to pochopitelně vhodné pro cestovní sestavu, protože je to žrout energie, ale doma na zahradě to problém není. V souladu s Cimrmanovou hláškou "Nešlo by to bez drátů, Marconi? " musím konstatovat, že by to šlo, ale na patentový úřad s tím nepoběžím.

Měl jsem trochu obavy o kameru, která je dost blízko cívky, ale nic negativního jsem nezjistil. Kovové pozdro kamery funguje jako stínění velmi dobře a stínění kabelů, rovněž. Kovový tubus by to asi řešil na 100%, ale je otázka, jak by pak fungoval ten ohřev.