StarSense Explorer

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
rrajnoha

Re: StarSense Explorer

Příspěvek od rrajnoha »

dvader píše: 11. 12. 2023, 16:41 Drobné doplnění ohledně SkySafari - tohle tu explicitně zatím nezaznělo:

SkySafari podporuje ve verzi Plus nebo Pro přímo ten StarSense Explorer. Lze do něj zadat aktivační klíč pro Explorer a pak můžete používat plnohodnotné SkySafari místo té ořezané verze od Celestronu.
Ale zatím to funguje jen pro iOS, pro Android to slibují co nevidět...
https://go2.skysafariastronomy.com/acti ... e-explorer
Doplňuji, že to funguje již i pro Android :D
Beho

Příspěvek od Beho »

Nemáte někdo pozitivní zkušenost s komerčním poskytovatelem služby 3D tisku, který by vytiskl adaptér pro připojení Starsense Exploreru :
https://www.thingiverse.com/thing:5860533

Děkuji.
refraktor T-S 80/560mm APO 2.5” PHOTOLINE f/7, SCT C8 f/10, montáž SW AZ-GTi, montáž SW AZ EQ5, ASI 533 Pro, triedr Canon 10x32 IS, Seestar S50.
Beho

Příspěvek od Beho »

Ve spolupráci s členem fora vyřešeno, děkuji.
refraktor T-S 80/560mm APO 2.5” PHOTOLINE f/7, SCT C8 f/10, montáž SW AZ-GTi, montáž SW AZ EQ5, ASI 533 Pro, triedr Canon 10x32 IS, Seestar S50.
biker.fm
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biker.fm »

Vcera jsem na zahrade vyzkousel navigaci a fakt to funguje :-) Mne to hlavne zaujalo na letosnim jarnim MHV a neslo jinak nez si to taky poridit k velkemu dobsonu a taky i k nejake mensi astrohracce na pozorovani behem foceni nekde na louce. Na 3D tiskarne jsem si vytiskl "redukci" na uchyceni do botky jakou maji hledacky u ruznych dalekohledu a je z toho ted takovy univerzal.

Trochu se obavam pripadneho zamlzeni toho zrcatka. A protoze nechci byt nemile prekvapen a diky zamlzeni by doslo k celkove "slepote" navigace ... Popremyslel jsem co s tim a zrodilo se reseni, vyhrivani nanenarocne na el.energii at nemusim sebou tahat nejaky velky akumulator. Mam starsi mobil a baterka v nem uz taky nevydrzi hodne hodin. Kontinualni napajeni mobilu neni tedy k zahozeni. Powerbanka se mi jevila jako nejlepsi reseni diky sve velikosti a vaze. Podle toho jsem pak navrhl celou koncepci.

Vyhrivani StarSense Exolorer a nabijeni mobilu.jpg
Vyhrivani StarSense Exolorer a nabijeni mobilu.jpg (141.22 KiB) Zobrazeno 305 x
Napajim to z male powerbanky co soucasne muze nabijet i mobil.

Detail regulace vyhrivani. Regulator je uchyceny primo pod zrcatkem a je vlastne nedilnou soucasti cele kontrukce. Ma to svou vyhodu, nikdy ho nezapomenu nekde doma :-)

detail.jpg
detail.jpg (41.3 KiB) Zobrazeno 305 x
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Odpovědět