EQ6-R SynScan
Re: EQ6-R SynScan
A co máš na ovládání montáže nainstalovaného na PC? Jaké planetárium a jak připojené ? ASCOM a ovladače ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Já se připojuji přes ručku a nikdy jsem neměl problém. EQmod vůbec nepotřebuji. Přes ASCOM připojuji Cartes du Ciel, připojí se APT nebo i MaximDL 5. Tak nemám žádný důvod to připojit na přímo.
Ti kteří nemají ručku, tak pro ně je přímé připojení nutnost.
Ti kteří nemají ručku, tak pro ně je přímé připojení nutnost.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Priatelia funguje to ďakujem moc. V eqmod ascom setup som nemal vybraté baud. To políčko bolo prázdne. Videl som to len v správcovi zariadeni
Môže mi prosím niekto pomôcť? Už som bezradný, kto nájde chybu tak ho odmeníme. Nedokážem urobiť kalibraciu. Otrasné hodnoty. Píše mi že rýchlosť dec voči Ra je rozdielna a že kolmost na seba je Max 10 stupňov a ja mám aj 40. Aligment a polarku mám nadstavenu dobre. Ak kontrolujem polarku aj po troch hodinách, stále cestuje po kruhu. Mám novú eq6 R pro a našiel som si jemnucku vôľu v deklinacii. Jemné cítiť nárazy z ľavá do prava... Keď mám zaaretovane. Neviem si dať už rady
Nepiš, prosím, do dvou vláken to samé. A zkus konečně udělat test, o kterém jsem už 2x psal. Jen tak bude jasné,, jak montáž reaguje na pokyny k pohybu. A nejdřív trochu rozumně vyváždalekohledy na montáži.
lepší rada žádná než špatná
Bambino ty reakce na šipky směru musí být v dalekohledu briskní a srovnatelné u obou os. Stopro se jedna osa bude táhnout jak smrad.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5