3D Tisk - modely, nápady, zkušenosti

Otázky, rady, tipy, návody...
Odpovědět
Greina

Re: 3D Tisk - modely, nápady, zkušenosti

Příspěvek od Greina »

palkog píše: 23. 04. 2025, 21:06 Uvazujem o kupe nejakej 3D tlaciarne. Planujem pouzivat zakladne materialy - PLA a PETG. Ake mate skusenosti s konkretnymi znackami? Co odporucate? Cenovo si to predstavuje niekde okolo 500 eur...
Zdravím, já jsem si před lety pořídil Prusa Mini polosestavenou a nemohu si ji vynachválit, mám na ní natisknuto několik set hodin a musím zaklepat, bez závady. Chlapi co mají Ender apod. byli překvapení jak hezky tiskne. Má pravidelně od Prusi aktualizace, které zlepšují tisk a usnadňují další funkce. Prusa mini má sice bowden, místo direct drive, ale pokud tiskneš převážně věci technického rázu, tak to není problém. PETG používám od českých výrobců a spokojenost, akorát teplotu trysky nastavuji na 220 - 225°C, ale to už si musí každý vyzkoušet sám. Teď pracuji na AZ motorizované montáži, ale tam už narážím na limity tisknutelné plochy (až po letech 3D tisku ;) )
Bresser Newton 150/750, Hyperion 17mm, zoom SV215
ok1in
Věk: 64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ok1in »

Bambulab - vybalíš, zapojíš a tiskneš. Kvalita bez jakýchkoliv problémů.
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Když nevíš co s penězi, je Průša jasná volba. Miluju naši novou pětihlavou saň na Fablabu (Průša XL), ale rád si tisknu i na Mk3S. Kdybych dnes neřešil peníze, vezmu Mk4S, ale kluci si koupili podobně rychlé Creality K1C a nemohou si je vynachválit. Našli jen dva detaily - dotiskli si nahoru nástavec (viz ta vpravo), aby jim to tam nedrhlo a výměna flamentu je zatím krkolomná - musí se vyndat bovden u hlavy a vytáhnout vlákno a zandat bovden po zavedení nového, ale tento detail je vyvážen prý tím, že jinak je bezproblémová a rychlá.

Posílám, jak jsem koupil :-)

Creality.jpg
Creality.jpg (803.66 KiB) Zobrazeno 853 x
Creality K1C.jpg
Creality K1C.jpg (708.7 KiB) Zobrazeno 853 x
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
hades
Věk: 42

Příspěvek od hades »

V jiném vláknu se tu řeší krytky na očnice, tak přidám fotku jak mohou vypadat podobné krytky vytištěné z "gumového" filamentu:
krytky.jpg
krytky.jpg (164.92 KiB) Zobrazeno 87 x
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Odpovědět