Prodám tuto kameru, kterou jsem koupil spolu s jiným vyvavením. Je třikrát použitá, jinak je jako nová. Je to sice už historie, ale jako náhrada za klasický foťák, to je přece jen pokrok. Není podporována nejnovějším SDK, ale dirvery fungující pod win10 jsou k dispozici na stránkách QHY stejně jako program EzCap, se kterým funguje spolehlivě. Podporu má i na linuxu a RPi. V Ekos funguje spolehlivě, Testoval jsem CCDciel a Astro DMX přes Indi s kamerou připojenou k RPi4 a funguje všechno včetně live stackingu. Kamera pochopitelně potřebuje kalibraci a pak trpělivost při stahování snímků, které trvá 15-20 sekund protože kamera má jen USB2, což je hlavní důvod, proč se jí zbavuji. Už jsem zmlsaný novými kamerami C-MOS s USB3 a i když APSC s 6 mikronovými pixely dobře funguje na delší ohniska je produktivita práce s ní o dost nižší než z C-MOS kamerou na USB3.Pokročilý astronom amatér nad ní ohne nos, ale pro někoho, kdo začíná fotit DSO a nechce za kameru utratit 60 tisíc je to dobrá šance. Je k ní 2x zdroj a potřebná kabeláž. Nabídku ceny tentokrát nechám na vás. Kontakt ideálně přes telefon : 723 061 736 (10-21), nebo SZ.
Technická data : https://www.astroshop.eu/astronomical-c ... or/p,58167
Chlazená APSC kamera QHY10C
Re: Chlazená APSC kamera QHY10C
Možná výměna za různé astrohračky, třeba : Antlia ALP-T Dual Narrowband OIII (5nm) & Ha (5nm) vysokorychlostní filtr pro f/2,2 - f/4 dalekohledy - 2" namontovaný, nebo Lacertu Mgen3 a pod.
Re: Chlazená APSC kamera QHY10C
Rezervace do zaplacení.