Ano, to je pravda, ale v INI subore Stellaria je to povinny parameter, tak som ho docasne vyplnil...ak dostane oficialne meno tak sa aktualizaciou kometarnych dat dostane do Stellaria, a cela tato docasna sekcia [SWAN25F] sa bude moct vyhodit...
Naposledy upravil(a) peto dne 09. 04. 2025, 02:02, celkem upraveno 1 x.
Po poslední aktualizaci 25.1 mám názvy souhvězdí česko-anglicko-slovensky. Zkoušel jsem vyházet soubory s jazyky (co jsem si myslel, že to jsou), ale nic. Neví někdo, co s tím? Osobně souhvězdí znám, ale Print Screeny používám na prezentaci . Stellarium jsem si vyladil a nechci ho komplet instalovat znovu.
Takže, spusť Stellarium, najeď myší na levou stranu a z nabídky vyber "Nastavení oblohy a zobrazení" nebo stisk F4. Objeví se okno ve kterém vyber záložku "Nebeská kultura" kde v seznamu kultur vlevo vyber "Moderní (O.Hlad)". Pak už by se ti názvy souhvězdí měly zobrazovat jenom v češtině. Tak ať se daří.
Díky, ale stejně je tam nějaká chyba, toto je jen její obejití. Moderní kultura (O. Hlad) se mi nelíbí, zajímavé je, že to vyřešila čínská. Ta je stejná, jako jsem to měl předtím.
Zbych píše: ↑29. 04. 2025, 12:14
Díky, ale stejně je tam nějaká chyba, toto je jen její obejití. Moderní kultura (O. Hlad) se mi nelíbí, zajímavé je, že to vyřešila čínská. Ta je stejná, jako jsem to měl předtím.
Tak to jo. Já ve Stellariu používám místo celého názvu souhvězdí jenom jejich zkratky a bez spojnic. Takže je mi v celku jedno, jakou kulturu použiji.