EQ8
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Re: EQ8
U EQ8 je šnek napřímo na motor, pouze přes pružnou spojku, takže jsou dvě možnosti. Povolila se a prokluzuje spojka (s tím zvukovým efektem) a nebo motor vynechává kroky (a takhle drnčí). Bohužel je to podobné zvukově a na dálku to nepoznám. Sundej ten plastový kryt, jestli bude něco vidět.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Zdar, vcera jsem po delsi dobe opet fotil. Resil jsem problem u EQ-8R, ktery se mi kdysi uz objevil, mozna tak 2x v prubehu 2 let. V Ascomu mam nastavene 2 polohy ( parking a flats). Prubeh je cca stejny - zapnu a pripojim do ascomu montaz, vse ok..chci najet na jednu z tech poloh a montaz je jakoby zblbla a jede evidentne trochu jinam. Zastavim tedy pojezd - dam Home position a montaz najede takhle..
Nesetkal se nekdo s necim podobnym? Napada nekoho, co muze zpusobovat tohle "zblbnuti/reorientace"? Nejak nejsem schopnej prijit na to, proc se to deje..
Diky
musim tedy otocit v DE o 90°, aby tubus cumel nahoru, prenastavit ty moje dve ulozene polohy a pak je vse v poradku. Jinak goto i pointace slape normalne. Nesetkal se nekdo s necim podobnym? Napada nekoho, co muze zpusobovat tohle "zblbnuti/reorientace"? Nejak nejsem schopnej prijit na to, proc se to deje..
Diky
dob. SW 16" GoTo, N 254/1000 mod
- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
U EQ8-R je zabudovaný HUB označený jako 3.0 ( snímek © nosuh).
CN, že je to chyba v zapojení uvnitř
a je tam popsaná i možná oprava. Tak to píšu, ať se někdo další zbytečně netrápí. Kamery teď vedu přímo mimo ten HUB a běží jak z praku USB3.
Bohužel když přes něj zkusím připojit kamerku ASI432MM, tak se hlásí jen jako USB2. Mám montáž ještě v záruce, tak jsem dovnitř nelezl, ale našel jsem na 
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Je to tak, zjistil sem to hnedka v zacatcich..problem je spis ze ten USB vystup ve spodni casti RA osy ( celkovy USB vystup z montaze) je prave jen USB 2..tzn ze asi to chteli v DE mit jen barevnejsi 
Kameru taky vycitam externim kablem, zbytek periferii jedu pres HUB v montazi.

Kameru taky vycitam externim kablem, zbytek periferii jedu pres HUB v montazi.
dob. SW 16" GoTo, N 254/1000 mod
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Nekde jsem cetl ze problem je v tom ze ten USB hub nema externi napajeni 5V. Pokud se pripoji USB3 za rizeni a delka USB3 kabliku je vice jak par desitek cm, je problem. Kdyz se pripoji USB2 zarizeni, funguje to spolehlive i na vice jak 1m dlouhem USB kabliku.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Ruční krimpování USB3 kabelu, to jsem zvědavý, v kolika případech to opravdu bude fungovat plnou rychlostí USB3. V jiném vlákně se MMys zmiňoval, že udělat takový kabel ručně, aby byl funkční, je prakticky nemožné.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Nebolo to ale krimpovanie do USB-C konektoru? Tu to krimpuje do omnoho objemnejšieho konektora takže by to mohlo byť zvládnuteľné.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
EQ8 PRO pernament lost connection via USB
Zdravim forum.
V skratke, môj príbeh: Pred dvoma dňami som chcel nastaviť backlash pomocou ručky - je to rýchlejšie ako s PC. Všetko nastavené, vytiahnem konektor rucky ako mnohokrát predtým, zasuniem RJ45 / USB a odvtedy chyba spojenia. Skúšal som rôzne káble, zmenil všetky parametre, ale bez uspechu. Baud 9600, timeout 1000 resp 2000.
Ručka komunikuje a ovláda montaz, zdá sa, bez problémov.
Kábel USB / RJ45 predtým bez problémov, teraz - 0 bodov, mŕtvy.
Mohol som urobiť chybu tým, že som omylom stlačil Továrenské nastavenia cez ručku?
Vďaka za postrehy
Laco
V skratke, môj príbeh: Pred dvoma dňami som chcel nastaviť backlash pomocou ručky - je to rýchlejšie ako s PC. Všetko nastavené, vytiahnem konektor rucky ako mnohokrát predtým, zasuniem RJ45 / USB a odvtedy chyba spojenia. Skúšal som rôzne káble, zmenil všetky parametre, ale bez uspechu. Baud 9600, timeout 1000 resp 2000.
Ručka komunikuje a ovláda montaz, zdá sa, bez problémov.
Kábel USB / RJ45 predtým bez problémov, teraz - 0 bodov, mŕtvy.
Mohol som urobiť chybu tým, že som omylom stlačil Továrenské nastavenia cez ručku?
Vďaka za postrehy
Laco
Předpokládám, že jsi montáž při prohazování ručky nejprve vypnul (za chodu doporučuji jen pro skutečné tvrďáky).
Pokud správně chápu používáš kabel EQDir (USB<>RJ45) místo ručky. Zkus klasický USB-B konektor na montáži (tj. klasickým kabelem pro tiskárnu). Komunikuje to přes tento port normálně? Pokud ano a ručka komunikuje normálně, je závada v kabelu EQDir.
Pokud správně chápu používáš kabel EQDir (USB<>RJ45) místo ručky. Zkus klasický USB-B konektor na montáži (tj. klasickým kabelem pro tiskárnu). Komunikuje to přes tento port normálně? Pokud ano a ručka komunikuje normálně, je závada v kabelu EQDir.