ToupTek - StellaVita

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
seestar

Re: ToupTek - StellaVita

Příspěvek od seestar »

DSLR je otázka několika týdnů. Už je ve FW všechno připravené, jen musí upravit apku. Jeden z vývojářů mi psal, že brzy chystají velký update s podporou DSLR a Svbony.
seestar

Příspěvek od seestar »

Na RPi5 to bohužel nefunguje. Je to postavený na starší verzi, takže mi nezbylo nic jinýho, než udělat update systému a rovnou i JB, protože to neustálý přehazování SD karty do PC mi lezlo krkem. Už mi chybí jen ta interní wifi v režimu stanice a byl bych spokojenej.
borg

Příspěvek od borg »

seestar píše: 19. 04. 2025, 14:45 DSLR je otázka několika týdnů. Už je ve FW všechno připravené, jen musí upravit apku. Jeden z vývojářů mi psal, že brzy chystají velký update s podporou DSLR a Svbony.
SvBony potesi. Dik za info.
seestar

Příspěvek od seestar »

No, bránili se. Je to jejich velká konkurence, takže tvrdili, že SVbony nebude, ale nakonec asi podlehli tlaku uživatelů a taky by se docela popírali, když tvrdí, že budou podporovat všechno, co umí Indi.
borg

Příspěvek od borg »

ja som im pisal tiez ohladom podpory pre SvBony, odpisali ze to planuju. Ale to bolo este v casoch, ked sa to volalo Astrostation.
RomanHujer
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanHujer »

No co dodat:
Dear Roman,

Thank you very much for your suggestion and for taking the time to share the dtparam=ant2 tip.

Our R&D team has already fully tested this setting on multiple units, but unfortunately it did not noticeably improve the Wi‑Fi signal. It appears that the metal housing of the StellaVita severely attenuates both the internal and external antennas. We even tested with a similar third‑party unit and observed the same level of shielding.

Please rest assured that we’re actively exploring alternative hardware and firmware solutions to boost wireless performance without compromising the device’s protection. We appreciate your understanding and patience as we work toward a fix, and we’ll keep you updated on our progress.

Best regards,

ToupTek Astro Support Team

Support:tpa-support@touptek.com | Sales:astro@touptek.com
Hangzhou ToupTek Photonics Co.,Ltd.
www.touptek-astro.com | www.touptekastro.com
15F,Aoqiang Building 1,No.6,Xiyuan 5th Rd.,Hangzhou,310030,Zhejiang,P.R.China
Celestron Edge HD 9.25", Hyperstar V4, TS Optics 76EDPH F/4.5, Samyang 135ED ...
ZWO AM5N - ASiair-Plus, EQ5 OnStep - ASiair-Pro, HrEM OnStep - ASiair
ZWO ASI2600MM/MC-Pro,ASI294MC-Pro,ASI1600MM-Cool,ASI178MC,ASI224MC,ASI290MM,ASI120MM...
Hujer.Net
seestar

Příspěvek od seestar »

Komu není rady, tomu není pomoci. Asi tak.
RomanHujer
Kontaktovat uživatele:

Pokračování
Dear Roman,

Thank you once again for your valuable insight and for taking the time to share your detailed testing experience with us. Your input has been extremely helpful.

Although our indoor test results aligned with what we described in our previous message, we absolutely understand your concern—and agree that real-world outdoor testing is essential to validate the effect of the dtparam=ant2 setting under realistic conditions.

In fact, based on your feedback, our team has already prepared 10 StellaVita units specifically for outdoor Wi-Fi testing. However, we regret to inform you that we’ve recently been experiencing continuous heavy rain at our location, which has unfortunately delayed our ability to conduct these field tests.

We sincerely apologize for the delay and appreciate your patience. As soon as the weather clears, we’ll proceed with the outdoor tests and will get back to you right away with the results.

Thank you again for your contribution and continued support.

Best regards,
ToupTek Astro Support Team
Celestron Edge HD 9.25", Hyperstar V4, TS Optics 76EDPH F/4.5, Samyang 135ED ...
ZWO ASI2600MM/MC-Pro,ASI294MC-Pro,ASI1600MM-Cool,ASI178MC,ASI224MC,ASI290MM,ASI120MM...
Hujer.Net
seestar

Příspěvek od seestar »

Včera jsem s ChatGPT 6 hodin řešil ten hybridní režim interní wifi. Je to fantastickej pomocník a klobouk dolů, jak to mají vymakaný. Je to moje první zkušenost s AI a fakt to stálo za to, i když jsme to neporazili. Navic je divný , ža na RPI4 se ta externí wifina vůbec nerozpozná a jede to jen na interní.
RomanHujer
Kontaktovat uživatele:

seestar píše: 19. 04. 2025, 17:09 Na RPi5 to bohužel nefunguje.
Na RPi5 to funguje stačí na SD kartě vyměnit kernel obdobně jako u AA
Hujer.Net
seestar

Příspěvek od seestar »

To máš tak, když si z mého komentáře přečteš jen první větu a hned na to reaguješ. Co asi píšu jiného, než že jsem musel udělat update systému, aby to na RPi5 fungovalo? To, co jsem napsal, se týká verze, která je nahraná v EMC.
seestar

Příspěvek od seestar »

Dneska jsem trochu šťoural v komunikaci apky a RPi. Systém komunikace je dost podobný AA. Používají Json řetězce na portu 4400. Systém zná cca 1600 metod, což představuje všechny možné příkazy pro různá zařízení, takže je toho pořádná porce. Metody mají jen číslo, takže je mnohem složitější poznat, co která metoda dělá. Pochopitelně se toho dá spoustu odchytat čtením komunikace na portu 4400, kde je vidět, která akce vyvolá jakou metodu, ale byla by to práce na týden, než by to člověk všechno dekódoval. Nechybí ani obvyklý heartbeat, prostě nic převratného nevymysleli, jen je to všechno v jednom souboru as.core. Neobjevil jsem pointaci. Nevypadá to, že by využívali PHD2, což je velká škoda.
MMys
Věk: 51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Není to normální ASCOM ALPACA ? Proč by vymýšleli něco nového. Specifikaci máš zde, koukni jestli to posílá v souladu s tím:

https://ascom-standards.org/api/
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
seestar

Příspěvek od seestar »

To má jinou strukturu.
Tam je [{metoda : číslo metody, numerický , nebo logický parametr }].
Zpátky jde [{event: číslo metody, numerická, nebo logická hodnota]}.
Navíc mám pocit, že ASCOM Alpaca se s Indi moc nekamarádí.
Tohle je analogie komunikace AA.
Chci zmenit dobu expozice, tak pošlu : [{metod : 521, "2200"}] , tím nastavím 2.2s
Zpátky přijde: [{event : 521, "2200"}]. Tím potvrdí nastavení.
To je vše.Metoda 521 je nastavení expozice hlavní kamery a je jedno, jaká kamera tam zrovna je. Vše ostatní řeší as.core přes Indi drivery.Z hlediska aplikace je to velmi jednoduché. Jen mít tabulku těch metod s parametry a napsal bych si vlastní aplikaci, protože než oni dokopou tu jejich do rozumnýho stavu, to uběhne hodně vody.
V té binárce as.core jsou pointery na tabulky adres pro jednotlivá zařízení. Každá adresa v tabulce pak představuje pointer na obslužný podprogram. Žádná analýza, jen se ze stringu udělá numerická hodnota, ta se vynásobí čtyřmi a přičte k bázové adrese, pak následuje skok do rutiny. Je to klasika.
Odpovědět