AZ montáž na dva dalekohledy
Re: AZ montáž na dva dalekohledy
ok, děkuji, občas řeším, že by se mi to hodilo, ale vždycky vymýšlím jak to obejít, protože jsem žil v domnění, že to nějak jednoduše nejde
APM 82-45 SD APO, APM UFF 18 a 10 mm, Sky Rover Banner Cloud 10x42 APO
Zkusil jsem vyrobit odlehčenou, ( menší) montáž oproti standartní. Průměr těla je místo 48mm, 40mm, váha je cca 2kg, oproti 3,5kg. Chodí ještě o trochu lépe oproti standartní verzi z důvodů menších třecích ploch. Nosnost je pořád stejná, unese bez problémů dva dalekohledy o hmotnosti každý klidně 10kg. Rozteče se závity pro upínací kostky, stativ a případně i tyč na protizávaží jsem zatim nedělal. Vyrobím až podle zájemce. Dá se tam udělat cokoliv. Cena by byla 7tis kč.
Díky Tomáš.
Díky Tomáš.
- Přílohy
-
- 20240530_173419.jpg (1.24 MiB) Zobrazeno 1973 x
Standardní, i menší montáž( viz.poslední foto) je stále k dizpozici.
Obě montáže stále akuální, jsou skoro hotové, stačí jen udělal závity na rozteč upínacích kostek dle případného zájemce.
Jedná se zřejmě o poslední montáže co jsem vyrobil.
Tomáš.
Jedná se zřejmě o poslední montáže co jsem vyrobil.
Tomáš.
Menší montáž je zamluvená.
Zbýva poslední standardní verze.
Díky.
Zbýva poslední standardní verze.
Díky.
Menší montáž je odeslána novému majiteli.
Poslední standartní montáž je rezervovaná.
Psal jsem, že tyto montáže jsou zřejmě poslední. Bylo to z důvodů, (problémi s kalírnou). Ale situace se podstatně zlepšia. Takže pokud by byl zájem, tak nabídka stále trvá.
Děkuji zatim všem zájemcům.
Poslední standartní montáž je rezervovaná.
Psal jsem, že tyto montáže jsou zřejmě poslední. Bylo to z důvodů, (problémi s kalírnou). Ale situace se podstatně zlepšia. Takže pokud by byl zájem, tak nabídka stále trvá.
Děkuji zatim všem zájemcům.
Nabídka je stále aktuální.
A chci poděkovat majiteli montáže ,,johny723", který montáž dotáhl téměr k dokonalosti. Nic nerozebíral, jen vyšrouboval aretační šrouby, vyndal podložky a pod ně nastříkal olej ve spreji na bázi ( konkoru). Montáž má tak ještě daleko plynulejší a jemějši pohyby.
A chci poděkovat majiteli montáže ,,johny723", který montáž dotáhl téměr k dokonalosti. Nic nerozebíral, jen vyšrouboval aretační šrouby, vyndal podložky a pod ně nastříkal olej ve spreji na bázi ( konkoru). Montáž má tak ještě daleko plynulejší a jemějši pohyby.
Menší verze montáže už případně nebudou z technických důvodů dále v nabídce.
Standartní verze jsou stále aktuální
Děkuji. Tomáš
Standartní verze jsou stále aktuální
Děkuji. Tomáš
Měl jsem několik dotazů ohledně skončení výroby menší verze montáže. Tak to dám i sem.
Je to z důvodů: skončení výroby brusek, které jsem používal na vybroušení otvoru těla montáže. Dělají jen moc jemné, a stěmi to ptostě nejde, (strašně pálí). Mrzí mě to.
Je to běs, vše co funguje se zruší.
POZOR!!!
Chtěl bych upozornit, že jsem se rozhodl, poskytnout na všechy doposud, i případně další vyrobené montáže,, jak se říká, pokud budu živ a zdráv".
DOŽIVOTNÍ ZÁRUKU.
Je to z důvodů: skončení výroby brusek, které jsem používal na vybroušení otvoru těla montáže. Dělají jen moc jemné, a stěmi to ptostě nejde, (strašně pálí). Mrzí mě to.
Je to běs, vše co funguje se zruší.
POZOR!!!
Chtěl bych upozornit, že jsem se rozhodl, poskytnout na všechy doposud, i případně další vyrobené montáže,, jak se říká, pokud budu živ a zdráv".
DOŽIVOTNÍ ZÁRUKU.
Zdravím,
měl bych tu poslední, komletně hotovou MENŠÍ montáž. Původní zájemce ji nestihl ani vyzkoušet, a rozhodl se s astronomimí skončit.
K montáži jsou dvě tyče na závaží s délkou 200mm, a s průměry 18mm, a 20mm.
Dále jsou k montáži tři spodní příruby na uchycení ke stativu. Se závity: W3/8", M10, M12. ( nejsou na foto).
V bočních přírubách na upínací kostky, jsou rozteče, 4x38mm, M6.( mohu dodělat jiné).
Vše je v ceně.
Díky Tomáš.
měl bych tu poslední, komletně hotovou MENŠÍ montáž. Původní zájemce ji nestihl ani vyzkoušet, a rozhodl se s astronomimí skončit.
K montáži jsou dvě tyče na závaží s délkou 200mm, a s průměry 18mm, a 20mm.
Dále jsou k montáži tři spodní příruby na uchycení ke stativu. Se závity: W3/8", M10, M12. ( nejsou na foto).
V bočních přírubách na upínací kostky, jsou rozteče, 4x38mm, M6.( mohu dodělat jiné).
Vše je v ceně.
Díky Tomáš.
- Přílohy
-
- 20250207_110300.jpg (691.6 KiB) Zobrazeno 559 x
mám zájem
díky
díky
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Tomáši, měl bych zájem o větší verzi. Třeba se někdo ještě přidá.
Poslední menší montáž je prodaná.
Standartní verze jsou dále v nabídce.
Zbyšku začnu připravovat.
Děkuji chlapci.
Standartní verze jsou dále v nabídce.
Zbyšku začnu připravovat.
Děkuji chlapci.