Děkuji za tip. Toto je také určité řešení, které je určitě možné. Ale tuto variantu zkusím až za nějaký čas. Do té doby snad někdo nabídne přebývající lištu. Ten lidlskop možná leckdo používá třeba jako pointační dalekohled a lišta mu možná zbyla z adaptace na své vybavení.Stanislavxyz píše: ↑21. 03. 2025, 11:26 Já tedy takovou lištu nejspíše nemám, ale pokud tam pasují jiné, což takhle do nějaké vyvrtat/vyfrézovat otvor pro ten šroub (matku)? Nejlépe neprůchozí (pokud to vyjde), aby se co nejméně oslabil profil. Ovšem je to jen tip, úvaha od stolu, možná jsou tam nějaká úskalí a třeba někdo nabídne hotové řešení.
Tak jsem sehnal SkyWatcher lištu a vyvrtal do ní díru. Toto řešení funguje, ale stejně bych rád ještě sehnal i originální lištu Bresser, která k montáži Lidlskopu patří.Stanislavxyz píše: ↑21. 03. 2025, 11:26 Já tedy takovou lištu nejspíše nemám, ale pokud tam pasují jiné, což takhle do nějaké vyvrtat/vyfrézovat otvor pro ten šroub (matku)? Nejlépe neprůchozí (pokud to vyjde), aby se co nejméně oslabil profil. Ovšem je to jen tip, úvaha od stolu, možná jsou tam nějaká úskalí a třeba někdo nabídne hotové řešení.