Nastavení sériového portu ve správci zařízení by mělo být RS-232 level, 9600 bits per second, no parity, 1 stop bit and no flow control, aspoň podle vlákna v CloudyNights, ale já to nikdy nepřenastavoval. Jediné co, tak v posledních verzích CFM mi to taky nechtělo najít ručku. Zabralo nastavení v menu Options/Connections... dát napevno sériový port:

- Snímek obrazovky 2025-03-26 070218.png (15.47 KiB) Zobrazeno 797 x
Případně lze aktualizovat i přes WiFi, kdy se PC připojí na WiFi montáže a naláduje se firmware do ovladače, ale tohle jsem nikdy nezkoušel, kabel je kabel.
Ještě drobnost, je zbytečné flashovat zařízení u kterých to nechceš, takže v menu Options/Select devices... odškrtej všechno krom ručky:

- Snímek obrazovky 2025-03-26 070716.png (34.28 KiB) Zobrazeno 797 x
Ještě doplním odkaz na
nexstarsite.com o aktualizování firmware ručky. Stránky se snaží agregovat informace o montážích a příslušenství Celestron Nexstar, jak název napovídá, design vypadá, že jsou out of date, ale není to zase tak úplně pravda, je to celkem dobrý zdroj informací bez zdlouhavého hledání po všech fórech.
Celestron NexStar Evolution 8, Celestron C6 SCT, Sky-Watcher HelioStar 76Hα, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.