Nie je to mozne urobit, pretoze mam len teleskop 8" s ohniskovou vzdialenostou 1200 a pri tom mi vyhodi Sharpcap Pro hlasku v zmysle, ze nenajde hviezdy, podla ktorych by vedel urobit polar allign. Pozeral som fora, kde som sa dozvedel, ze polar allign funguje pre mensie ohniskove vzdialenosti, okolo 200-500. kedze pouzivam ekvivalent telradu od explore scientific, tak opticky hladacik, v pozadovanej ohniskovej vzdialenosti nemam.
Jedine co viem pouzit je pri live stackingu v sharpcap, drift graph, kde mi zobrazuje drift. Zial pri oboch mojich platformach, mi zobrazuje drift na monitore vpravo. Kedze to pri orientacii kamery znamena skutocny drift vlavo, tak by som mal zdvihnut juh. Ked to ale urobim, nic sa nezmeni. Mam tam prirobene nastavitelne nozicky, ked zdvihnem juh na maximum, stale to taha objekty v skutocnosti dolava. Nech dviham juh ako chcem, stale sa objekty hybu vlavo. Polarka pri vypnutom motore ostane v strede, akonahle ho zapnem, zacne sa na displeji monitora hybat vpravo (skutocny pohyb vlavo). Jedine ked vytocim severnu stranu so segmentami pravo alebo vlavo, tak k pohybu vlavo sa prida pohyb hore, resp. dole. Cize z toho predpokladam, ze orientacia platformy je v poriadku, ked sa Polarka hybe len vlavo.
Jedine co sa mi zatial osvedcilo, bolo ze som nastavil rychlost motora na danom objekte a finetuningom som dosteloval orientaciu platformy na konkretny objekt.
Niekde bude chyba, ale pozeral som x krat plany na stavbu platformy, matematicky si preratal pomysleny kuzel medzi rovinou platformy, teleskopom, pivotom a Polarkou Vypocital si na zaklade mojho teleskopu velkost platformy, naznacil si vsade stredy, segmenty som opracoval tak, aby boli rovnake, pivot som nastavil tak, aby pretinal juzny pivot pri pointacii na Polarku, platforma v rovnovaznej polohe... Polarka ide aj tak stale dolava... Neviem to inak spravit. Potom uz len asi dalsich 1300 eur za ekvatorialnu platformu.