Mal by niekto záujem o moju planetárnu zostavu? Ideálne ako komplet dobson + poncetka. Dobson je cca 10 rokov starý celú dobu skladovaný vo vertikálnej polohe aby sa zrkadlo nezdeformovalo, pokovenie má nejaké drobné škrabance ale nič hrozného (bez nejakých odlúpnutých častí) dorobená clona na vstupe 310mm a na primári 290mm + vylepený sametkou + motorové ostrenie SW. Podstavec upravený - zrezaný aby vošiel do menšieho auta (polo/ ibiza/ fabia 2018). Poncetka má 3 krokové motory nema17 + TMC drivere pre tichý chod bez vibrácií, dva na Ra osu aby sa zabránilo preklzu a jeden na zdvih podstavca na južnej strane (u meridianu to funguje ako Dec osa). Elektronika je z projektu AstroEQ, dá sa ovládať cez pc/ rpi cez eqmod (dá sa dorobiť aj ručný ovládač cez st4 port), fungoval mi aj autoguiding vo FC pri snímaní planét keď bola planéta okolo meridianu. Na fotenie DSO nemá zostava dostatočnú tuhosť ale na planéty funguje.
Všetky snímky planét, ktoré som tu na fóre posielal boli fotené touto zostavou.
Cena dohodou.
SW 300/1500 Dobson plnotubus + poncetka
SW 300/1500 Dobson plnotubus + poncetka
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI094MC, ASIAIR plus, SW 200/800 (clona na 195 mm, 88 mm sekundár, 3" výťah, 3" Riccardi korektor)
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI094MC, ASIAIR plus, SW 200/800 (clona na 195 mm, 88 mm sekundár, 3" výťah, 3" Riccardi korektor)