Zdravím,
letošní astrofoto dárek mi Ježíšek nadělil chlazenou kameru se zabudovaným pointačním čipem a integrovnaým Air počítačem. A s koncepcí integrovaného řešení jsem nadšený a výsledky jsou opravdu moc hezké.
V případě snímání na jednu hlavní kameru zmizelo 80% kabelové změti a vše funguje na první dobrou. Ideální pro cestovní sestavu výrazné zjednodušení montáže a uklízení... Uvolněné místo pointačního dalekohledu jsem pak mohl osadit druhým dalekohledem s vlastní kamerou a vlastním řízením ASI Air (bohužel jeden Asi Air zřejmě neumí ovládat dvě hlavní kamery).
Při rozbalení a nasazení na EOS adapter s integrovaným 2" filtrovým šuplíkem jsem si nebyl jist jak dobře bude integrovaný pointační čip osvětlen. Ale první testy s objektivem 135mm/F2 a s Kowou 350mm/F4 ukázaly že pointační čip je osvětlen celkem rovnoměrně a pointace jela jako z praku...
Ale aby nebylo vše sluníčkové, několikrát jsem hlavní kameru přistihl jak nevyčetla celý snímek, ale jen různě široký horizontální pás. Restart kamery většinou pomohl, ale postižené expozice už byly nenávratně ztraceny:
Už jste se s tím někdo setkal? Jaká je příčina? Případně existuje jiné řešení než reklamace kamery?
ZWO ASI2600 Duo Air - problém s vyčítáním snímku
ZWO ASI2600 Duo Air - problém s vyčítáním snímku
Pavel Vabrousek
- Tomáš Grygarčík
- Věk: 36
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZWO ASI2600 Duo Air - problém s vyčítáním snímku
Přes šest let mám kameru od ZWO, píšu si i vlastní software a tohle se mi nikdy nestalo. Nemyslím si, že to bude chyba hardwaru, ale chybně vypočítaná adresa pointeru pro uložení snímku, což má na starosti obslužný software. Upínal bych pozornost na aktualizace, popřípadě bych ZWO nahlásil bug.
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč
Re: ZWO ASI2600 Duo Air - problém s vyčítáním snímku
Reportováno na ZWO support foru. Do 14 dní byl beta FW ke stažení a problém je vyřešen..
Pavel Vabrousek