iOS a OS X software

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
milonda78

Re: iOS a OS X software

Příspěvek od milonda78 »

Děkuju, mohl bych se tě zeptat v čem je lepší? Přesně, já si nakonec jedno koupím ale nechci kupovat dva programy, hlavně kvůli učení se s nimi :)
PetrŠ
Věk: 53

Příspěvek od PetrŠ »

Pokud to chceš na tablet, nebo mobil, tak mě nejvíc vyhovovalo SkySafari. Sedlo mi vzhledem a rozsahem katalogů, které jdou rozsahem daleko za možnosti vizuálního pozorování. Používal jsem ho s PushTo 450mm dobsonem, ale funguje dobře i s GoTo montážemi. Jsou tam dobré informace o objektech, plánovač pozorování, vedení pozorovacího deníku, pro téměř laiky i výběr vhodných objektů pro pozorování. Ostatně, zkus si stáhnout neplacenou verzi a vyzkoušet. Jen bych pro vizuál doporučil použít něco s AMOLED displejem, méně to ruší adaptaci oka na tmu.
milonda78

Příspěvek od milonda78 »

No já to právě mám pouze na vizuál a nebudu pomocí páky ovládat dalekohled, mám manuální montáž. Ale ty katalogy jak píšeš, mě lákají, stejně tak jsem vyčetl že SS má dobrý plánovač. Bezplatnou verzi…já ji na AppStore nemohu najít, nabízí mi to buď SS plus nebo SS pro. Stellarium stažené mám a přujde mi takové…intuitivní, nepracuje se mi s ním špatně, ale nemám s čím porovnat. Jako přinejhorším si SS plus za 250 stáhnu….
milonda78

Příspěvek od milonda78 »

…a budu používat na iPhonu…má amoled
Lisa
Věk: 57

Příspěvek od Lisa »

Původně byla ta Basic verze SS zadarmo (v některé předešlé verzi), ale už nějakou dobu je i ta basic za mírný poplatek. https://skysafariastronomy.com/
18'' OnStep GoTo DocTelescope, SW GoTo FlexTube 12", -
Ok.: Lunt Eng., Vixen, TV Ethos,Nagler,Panoptic..., SX el.FW, Bino MaxBright® II
milonda78

Příspěvek od milonda78 »

Ano díky…včera jsem si stáhnul PLUS
Odpovědět