Astrofórum - nová verze
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astrofórum - nová verze
Jaky to byl problem pred cca rokem ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- HonzaStr
- Věk: 47
Dá se to dohledat v tomhle vlákně. V kostce - google je hodně ostrý v tom, odkud přijímá maily. Navíc se nechová úplně deterministicky. Ale aby to fungovalo co nejlépe, je třeba mít zapojenou "hyperkorektní" konfiguraci serveru včetně všech existujících "antispammerských" mechanismů. My něco z toho máme, ale jsou tam momentálně určité rezervy.
Na Astrofóru jsem často, takže osobně mi nijak nevadí, že nepřijde mailem upozornění na SZ.
Vizualista Dobson ES 12" f5, SW Maksutov Skymax 150/1800 f12, EQ5, rysova AZ-dvojmontáž
-----------------------------
Ten pohled nahoru se nikdy neomrzí!
-----------------------------
Ten pohled nahoru se nikdy neomrzí!
Metodou Astrobazar=přečtené příspěvky sleduji AF 14 dní.
Vychází mi, že 80% příspěvků je Astrobazar od uživatelů, kteří mají více něž 50% příspěvků v Prodej.
AF se stalo pro cca. 50 uživatelů komerční platformou.
Nezbývá, než oddělit ASTROBAZAR od AF.
Vychází mi, že 80% příspěvků je Astrobazar od uživatelů, kteří mají více něž 50% příspěvků v Prodej.
AF se stalo pro cca. 50 uživatelů komerční platformou.
Nezbývá, než oddělit ASTROBAZAR od AF.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 406/1830, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 406/1830, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Taky koukám, že už to není AF a AB.
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2024-12-25 v 10.59.04.png (436.01 KiB) Zobrazeno 1112 x
To už dlouho... Obvykle to zachraňuje sekce Snímky, ale teď při dlouhodobě špatném počasí je to slabší i tam.
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Hyperion 31mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
A neni ten vyvoj tak nejak "prirozeny" ? Temata co probirat tak nejak dosly, na spousty otazek uz jsou odpovedi dohledatelne tady na foru.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
- Pepa217
- Věk: 38
Nevím, co bych dělal nebýt AF a zároveň bazaru. Na AF mi trpělivě radilo mnoho zkušených pánů. Taky na základě jejich rad jsem dál pročítal AF!
Nebýt bazaru, který je tu pod dohledem (ne jako market na FB), asi bych nikdy postupně nepořídil výbavu za podstatně přijatelnější peníz, než kdybych pořizoval nové a o riziku nakupování třeba přes FB se rozepisovat nebudu.
Suma sumárum - pomalu dávám dohromady výbavu pro pozorování a EAA (to kvůli ukázce snad širšímu okruhu zájemců) a už teď můžu říct, že mi AF ukázalo nemálo nového! Radit jiným si ale zatím v "konkurenci", která tu je, netroufám.
Nebýt bazaru, který je tu pod dohledem (ne jako market na FB), asi bych nikdy postupně nepořídil výbavu za podstatně přijatelnější peníz, než kdybych pořizoval nové a o riziku nakupování třeba přes FB se rozepisovat nebudu.
Suma sumárum - pomalu dávám dohromady výbavu pro pozorování a EAA (to kvůli ukázce snad širšímu okruhu zájemců) a už teď můžu říct, že mi AF ukázalo nemálo nového! Radit jiným si ale zatím v "konkurenci", která tu je, netroufám.
Dle mého je to možný úkaz toho, že je AF již nasyceno astroamatéry - tedy že příliš nepřibývají noví a ti stávající se posunuli, kam potřebovali, a další rady nepotřebují…
Za mne to není nic divného, přeci jen tohle není moc běžný koníček.
Za mne to není nic divného, přeci jen tohle není moc běžný koníček.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis
Pánové díky Vám za astrofórum. Náhodně jsem ho před rokem objevil a zaujalo mne natolik, že jsem si koupil malokuka na AZ3 abych to taky zkusil.
V květnu jsem jel do Zubří "na čumendu" . V červenci mě pan Zahajský přesvědčil, že Vánoce můžu mít i v létě a koupil jsem TS APO 102/714 na AZGTx a jsem nadšený z nového světa, který se mi otevřel. Z astrofóra (z těch tisíců příspěvků) čerpám všechny vědomosti - a když nemůžu něco najít - tak se zde můžu zeptat. Na astrofóru jsem skoro každý den a není pro mne nutné číst každý den nové příspěvky, protože než se prokoušu těmi stávajícími, tak mi to vystačí na hodně - hodně dlouho. Pro mne jako začátečníka je to bezedná studna zkušeností a poznatků. A ten bazar je taky fajn.
Takže díky za to.
V květnu jsem jel do Zubří "na čumendu" . V červenci mě pan Zahajský přesvědčil, že Vánoce můžu mít i v létě a koupil jsem TS APO 102/714 na AZGTx a jsem nadšený z nového světa, který se mi otevřel. Z astrofóra (z těch tisíců příspěvků) čerpám všechny vědomosti - a když nemůžu něco najít - tak se zde můžu zeptat. Na astrofóru jsem skoro každý den a není pro mne nutné číst každý den nové příspěvky, protože než se prokoušu těmi stávajícími, tak mi to vystačí na hodně - hodně dlouho. Pro mne jako začátečníka je to bezedná studna zkušeností a poznatků. A ten bazar je taky fajn.
Takže díky za to.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Za mě je astroforum už jen jakýsi výchozí bod a relikt, který je dobře, že vydržel. Bohužel, ale upřímně, informačních kvalit , vyjma jednotek případů, třeba obodobí před deseti lety nedosahuje... Naštěstí jsem zde potkal spoustu kolegů osobně, kteří ho k životu nepotřebují stejně jako já a už jen čtou a usmívají se kolikrát nad tím co se zde řeší a jak jsem byl poučen (i sám sebou) nevyplácí se sem nic moc psát a nebo snad radit, též kolikrát vlastní názor je taky na škodu (nepočítám plochozemce a podobné nesmysly).
Ano, přiznávám, já ho (AF) používám primárně k prodeji (takže AB), když se mi to nechce posílat za hranice - kupní síla je zde ale bohužel také mizivá dál už tedy v podstatě jen uživatelské nevýhody.
Zjistil jsem, že spousta členů, co znám z minulosti, se zde nelogovali třeba už několik měsíců, proč by také měli. Ostatně dnes má hodně lidí i jiné zámy, nebo starosti.
Jinak mohu říct, že mne to tady v době před 17 lety nakoplo k tomu znovu fotografovat a nenechat dalekohed ve skříni, takže v bilanci všeho, děkuji za něj. Asi jsou tu už "všichni" a kdo tu nechce být, tak nemusí. Což je moc fajn. A před lety byl můj první příspěvek v sekci prodej, takže tomu tady stejně nemám co dát. Ať se daří!
Na dlouhou dobu u mne zase Lectorem iustus...
Zdraví
Martin
Ano, přiznávám, já ho (AF) používám primárně k prodeji (takže AB), když se mi to nechce posílat za hranice - kupní síla je zde ale bohužel také mizivá dál už tedy v podstatě jen uživatelské nevýhody.
Zjistil jsem, že spousta členů, co znám z minulosti, se zde nelogovali třeba už několik měsíců, proč by také měli. Ostatně dnes má hodně lidí i jiné zámy, nebo starosti.
Jinak mohu říct, že mne to tady v době před 17 lety nakoplo k tomu znovu fotografovat a nenechat dalekohed ve skříni, takže v bilanci všeho, děkuji za něj. Asi jsou tu už "všichni" a kdo tu nechce být, tak nemusí. Což je moc fajn. A před lety byl můj první příspěvek v sekci prodej, takže tomu tady stejně nemám co dát. Ať se daří!
Na dlouhou dobu u mne zase Lectorem iustus...
Zdraví
Martin
Lectorem iustus...
Za mě, coby astro laik v porovnání s řadou zdejších kolegů, mohu napsat jen to, že AF a AB jsou moc fajn, ale může se do budoucna jednat o paralelu k úplně jinému hobby, se kterým mám zkušenosti přes 25 let. Celou dobu vycházejí, kdysi oblíbené, Internetové kaktusové noviny. Kdysi krásné čtení, spousta zajímavých článků, názorů a zkušeností. Dnes? Zaprvé se dnes, vlivem spousty okolností dnešní doby, nechce nikomu nic přispívat a o něčem psát a zadruhé, je tu velká informační konkurence u dalších zahraničních webů, fór, FB apod. a především na Youtube. Řada informací uvedených ve videu je prostě daleko lépe srozumitelných než v psané formě. Na druhou stranu všude platí - velký počet těchto informací jsou k ničemu.
A popravdě, ještě moje generace četla kde co o autech, vláčkách, kaktusech, astro věcech a já nevím o čem dalším na různých fórech, ale z dnešních mlaďochů už neznám nikoho takového. Každý v ruce drží mobil a čumí na nejrůznější soc. sítě a Youtube. Pro ně jsou fóra jako taková relikt.
Tím se nechci samozřejmě nikoho dotknout a vyjadřuji jen svůj názor
Tak hodně zdaru všem a nenechme toto fórum "vyšumět". Byla by to škoda.
A popravdě, ještě moje generace četla kde co o autech, vláčkách, kaktusech, astro věcech a já nevím o čem dalším na různých fórech, ale z dnešních mlaďochů už neznám nikoho takového. Každý v ruce drží mobil a čumí na nejrůznější soc. sítě a Youtube. Pro ně jsou fóra jako taková relikt.
Tím se nechci samozřejmě nikoho dotknout a vyjadřuji jen svůj názor
Tak hodně zdaru všem a nenechme toto fórum "vyšumět". Byla by to škoda.
Celestron SCT XLTT EDGE HD 8", SW ED 80/600, SW EQ-6R a nějaké drobnosti.
Fora ako take su potomkom BBS...A zda sa ze potomkom for su socialne siete, a potomkom socialnych sieti bude globalna AI...