SkytechX
Re: SkytechX
Asi moje rada bude k ničemu, ale pokusím se... Pochopil jsem, že ty dva ASCOM soubory od SkytechX jsi tam dodatečně dal. No, a tady mne u nich napadlo, že když jsou už z počátku roku 2017, tak byly asi zkoušeny i v tu dobu s tehdejší poslední verzí ASCOM. A to byla, podle historie ASCOM, verze 6.3 (z 27.1.2017). Co tedy zkusit sehnat tu a vyzkoušet to s ní? Pokud jsi to už zkoušel, tak se předem omlouvám za nevyžádanou radu 

S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars
Na starém NB mi to běhá na verzi 6.6, teď tam mám také 6.6. Jen nevím, proč nejdou na stránkách ASCOMu stáhnou všechny starší verze a musí se to pokoutně někde shánět
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Oni mají zdroj svých výtvorů ještě i na GitHub, https://github.com/ASCOMInitiative/ASCO ... m/releases. Resp. z jejich oficiálních stránek vede download stejně tam... Jako nejstarší dostupná tam ale je jen 6.4...
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars
- palkog
- Věk: 32
- Kontaktovat uživatele:
Ja pouzivam SkytechX s Ascom 6.6 na win10 64b bez problemov s eqmod.
Ine planetarium s Ascomom ide spravne?
Ine planetarium s Ascomom ide spravne?
Web, Astrofotky
- SW 200/1000, SW ED 72/420, Coronado PST
- EQ-5Pro, StarAdventurer
- Canon 600D, 6D, ASI224MC, Neptune-C II
- 18-55mm, 28-80mm, Tamron 70-300mm, Zeiss Pancolar 50mm, Zeiss Sonnar 180mm, Takumar 135mm; Samyang 8mm fisheye, 14mm, 20mm, 500mm
Díky za informaci, budu dál pátrat, proč nebo co nejde.Protože krobě tá záhadné siderické rychlosti vše funguje naprosto korektně. Zatím jsem nesahal na EQMOD, zkusím přeinstalovat a pokud bude chyba stále, odinstaluji vše a pokusím se vyčistit ta residua po korektních odinstalacích. Jen netuším, kam to všude může zalézt 
Dříve jsem na ovládání používal CdC i C2A- obě planetária bez problémů, tak mohu odzkoušet, v které součástí je problém. Primárně ale chci, abo to běhalo na SkytechX.

Dříve jsem na ovládání používal CdC i C2A- obě planetária bez problémů, tak mohu odzkoušet, v které součástí je problém. Primárně ale chci, abo to běhalo na SkytechX.
Problém je odstraněn- jen nedovedu přesně popsat čím.
Vyzkoušel jsem použít misto SkytechX planetárium C2A -se stejným výsledkem. Následně jsem odinstalovat ASCOM, EQMOD, SkytechX i plugin telescope do SkytechX a ve stejném pořadí provedl instalaci novou. Opět se stejným výsledkem - pomalejší pohyb o cca 2200"/hod v RA. Takže následně jsem smazal soubory pluginu telescope, odinstalovat SkytechX jeho odinstalačním programem, znovu nainstalovat SkytechX, z něho odmazal soubory z "telescope", které se měly dle návodu nechat přepsal těmi novými a teprve potom jsem nakopíroval ty nové. No a teď to chodí
Takže ASCOM Platform 6.6 SP2 stažená z github (ASCOM Platform 662.4195) + EQASCOM V200w + SkytechX'poslední verze+ plugin "telescope"
Vyzkoušel jsem použít misto SkytechX planetárium C2A -se stejným výsledkem. Následně jsem odinstalovat ASCOM, EQMOD, SkytechX i plugin telescope do SkytechX a ve stejném pořadí provedl instalaci novou. Opět se stejným výsledkem - pomalejší pohyb o cca 2200"/hod v RA. Takže následně jsem smazal soubory pluginu telescope, odinstalovat SkytechX jeho odinstalačním programem, znovu nainstalovat SkytechX, z něho odmazal soubory z "telescope", které se měly dle návodu nechat přepsal těmi novými a teprve potom jsem nakopíroval ty nové. No a teď to chodí
Takže ASCOM Platform 6.6 SP2 stažená z github (ASCOM Platform 662.4195) + EQASCOM V200w + SkytechX'poslední verze+ plugin "telescope"