Ráda bych se totiž začala v oboru amatérské astronomie trochu vzdělávat. Nic o vesmíru prakticky nevím (myslím, že dokážu vyjmenovat planety naší sluneční soustavy, někde jsem pochytila, že Pluto byla vyřazena? a to je tak vše). Na fyziku (ani matematiku) jsem nikdy nebyla zrovna génius... Proto prosím o radu:
1. Jaké znalosti považujete za nezbytné a jaké za užitečné? (případně neužitečné pro amatérského astronoma). Tak, abych si s případným dalším nadšencem rozuměla při rozhovoru...
2. Jaký je nejlepší zdroj úplně základních informací? Doporučíte knihy, případně dokumenty, seriály, webové stránky, které by pro laika (slabého ve fyzice a matematice) stravitelnou formu představovaly zdroj užitečných informací?
Ráda bych nejprve trochu pronikla do teorie, abych se následně mohla rozhodnout, kam se bude můj zájem dále ubírat a podle toho potom vybrat vhodný první amatérský dalekohled

Omlouvám se, pokud je toto vlákno zbytečné, případně se tu již objevilo - zkoušela jsem tu hledat, ale podobný dotaz, který by se týkal teorie jsem tu nenašla...