omlouvám se, chvilku jsem tu nebyl aktivní, mezitím přišel nový firmware a podle ohlasů by se mělo ledascos rozbitého zase opravit no nevím jak u vás ale v Praze a okolí pořád pod mrakem mimochodem, měl by někdo zájem o výměnu nebo o skladování zdrojových souborů pro ostatní?
Bresser Messier AR-127L/1200 EXOS-2 GOTO + AR-90/500
ZWO ASI 224MC / Bresser Full-HD CAM
ZWO Seestar S50 / Nikon D3300
Mě se ještě nestalo, že by něco v Seestar nefungovalo, podle mě to je často tím, že se hádají drivery v počítači a má to dopad na nějaké specifické funkce. Jasno by mělo být v lednu, tak uvidíme.
Aktualizace není třeba hejtit... Občas se nějaká chyba vyskytne, ZWO pak celkem rychle vydává opravu, z posledních problémů to bylo s problémy v EQ modu, pak vím o připojení přes síť a dostupnosti uložiště, a nějaké drobné chyby při ukládání.
Ano, mění se rozhraní a popis funkcí, ale na všechno je ukázka v návodu, za necelý rok co mám Seestar se z něj díky aktualizacím, povedený kousek, ať jde o ukládání všech snímků, mozaiky, nastavování expozic a podobně.
Kreativec a VJ v Planetáriu Praha (Planetum)
Newton 150/750, Seestar S50 na zajíce, Canon M50, Rybí oko Samyang 8 mm, Lunt LS35THa, GoPro Hero 3, Bresser Lidlskop" Skylux 70/700 - na vrabce
Jacquess píše: ↑19. 12. 2024, 11:30
Aktualizace není třeba hejtit... Občas se nějaká chyba vyskytne, ZWO pak celkem rychle vydává opravu, z posledních problémů to bylo s problémy v EQ modu, pak vím o připojení přes síť a dostupnosti uložiště, a nějaké drobné chyby při ukládání.
Ano, mění se rozhraní a popis funkcí, ale na všechno je ukázka v návodu, za necelý rok co mám Seestar se z něj díky aktualizacím, povedený kousek, ať jde o ukládání všech snímků, mozaiky, nastavování expozic a podobně.
Mna napriklad stve, ze Seestar sa s niektorym updatom (tusim to bol ten, co priniesol mosaic mode) prestal spravne zatvarat, resp. v pozicii Closed je rameno o 1-2° mimo zakladnu. V kufriku potom lezi viac na ramene ako na zakladni. Hlasilo to viac ludi uz pred mesiacmi, jeden by cakal, ze pride fix.. a ono nie
A to uz ani nespominam staru znamu klasiku - ak chcem, aby nasiel planety alebo mesiac, musim najskor zacat fotit nejaky objekt cez Deep Sky mode (nezalezi, ci robi horizontalnu kalibraciu alebo nie). No a najst Slnko je tiez praca na 2-3 pokusy. Zatial som nezistil preco. Pred kazdym pozorovanim robim komplet kalibracnu proceduru.
spiky píše: ↑20. 12. 2024, 16:25
Mna napriklad stve, ze Seestar sa s niektorym updatom (tusim to bol ten, co priniesol mosaic mode) prestal spravne zatvarat, resp. v pozicii Closed je rameno o 1-2° mimo zakladnu. V kufriku potom lezi viac na ramene ako na zakladni. Hlasilo to viac ludi uz pred mesiacmi, jeden by cakal, ze pride fix.. a ono nie
Presne toto mám aj ja, písal som im na podporu a dostal som odpoveď, že je to normálne, že trochu vyčnieva. Štve ma to práve z toho dôvodu, že teraz v kufríku je viac zaťažené rameno a bojím sa, aby to nejak nepoškodilo. Odvtedy prišli dve aktualizácie a stále to nie je opravené.
M45. Tak další výzkum. Hrál jsem si mozaikou. Tím že EQ nefachčí, tak jsem nejdříve zkoušel zpracovat ten *.fit.. Ale moc dobře SS neskládá. Tak jsem nakonec poskládal vše v PIXI s postupem Debayer, Star Alligment s využití referenčního co složil mozaikou SS a ještě jsem měl pár panelů po 0,5 hod tak jsem ty subFrame do toho přihodil. Nakonec vše přes Image Integration. A nakonec je výsledek tady. Celkem 2 hodiny dat na mozaiku, co sbíral 5 hodin než klekla baterka a 4 panely po půl hodině.
LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
Tak na přímo na stránkách ZWO u SeeStaru je nová verze 2.2.3. Jdou řeči, ze bug s horizontální kalibrací by měl být opraven, tak snad pojede EQ mod.
BTW mám dotaz na ty co utrpěli elektrické vzdělání. V okamžiku kdy zmodrá baterka při dobíjení, což znamená že zmrzla, externí zdroj může být připojen, a ono si to bude sosat pro provoz z toho externího? A nebo je potřeba externí zdroj odpojit aby neškodil baterce? Díly za odpověď.
LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
Odpověď AI a následuje odpověď ze ZWO fora. Tedy AI má pravdu
Podle popisu funkce zařízení Seestar S50, pokud LED svítí modře, signalizuje to, že je baterie příliš chladná na nabíjení. V takovém případě se většinou nabíjení automaticky zastaví, aby se předešlo poškození baterie.
Pokud je připojen externí zdroj, není nutné jej odpojovat, protože zařízení obvykle přestane odebírat energii pro nabíjení baterií, dokud teplota nevystoupí na bezpečnou úroveň. Externí zdroj by měl tedy zůstat připojen a zařízení bude pravděpodobně monitorovat teplotu, dokud se nevrátí do vhodného rozsahu pro nabíjení.
ZWO USER FORUM:
cengell11 days ago Dobrý den, ZWO, mám objednaný S50 a žiji v chladných teplotách -10 pod 0 až 32 stupňů F. Pochopte, že baterie S50 se nebude dobíjet kvůli příliš studenému nabití lithiové baterie, takže přemýšlím o vyjmutí baterie S50 a poté zapojit velkou baterii, která může dodávat USB-C QC 3.0 18 wattů nebo USB-C PD a 45 wattů energie z baterie že je v domě teplo.
Chtěl bych vědět, jestli vyjmutí baterie S50 a následné zapojení mé větší a teplejší bateriové jednotky způsobí nějakou škodu, aniž by byla vyjmuta vestavěná baterie S50?
Nemyslel bych si to, protože S50 běží na 5V napětí a vstup USB-C zvládne 12v 2 ampéry správně?
Proč se ptám, takže bateriová zařízení MUSÍ mít vždy připojenou interní baterii, ale v tomto mrazu baterie a S50 přestanou fungovat a pokud připojím nabíječku USB-C 12V, baterie se nedobije kvůli lithiové baterii že chlad poškozuje články, ale bude S50 stále fungovat a s chybami?
Přál jsem si, aby měl konektor 12V AC adaptéru, abych mohl vyjmout 3,7V 6 AH baterii a napájet ji externě.
Děkuji
Christophere
Support@Seestar 8 days ago Chci vám objasnit jednu věc, nemůžeme vyjmout baterii. Chcete-li používat S50, můžete připojit externí napájecí zdroj, ale musíte si ponechat baterii. Používání S50 během nabíjení nezpůsobí poškození S50 ani baterie, ale může snížit životnost baterie. Lithiové baterie totiž lze nabít a vybít asi 500krát. Právě kvůli vlastnostem Li-ion baterie se S50 přestane nabíjet v prostředí s nízkou teplotou. S50 podporuje nabíječku 5V 2A pomalé nabíjení a 12V rychlé nabíjení, ale baterii nelze vyjmout. Doufám, že rozumíte.