Zdravím,
u nás na hvězdárně v Uherském Brodě máme Lunta. Plánované jsou teď jen noční pozorování. Ale zkuste se ozvat, viz https://hvezdarnaub.cz/kontakt/ a kolega se s vámi už domluví jaké jsou možnosti.
ZbR
Uherské Hradiště a okolí
Re: Uherské Hradiště a okolí
Zdarec,
mám malého Luntíka LS 50 ,tak když budeš mít zájem tak se ozvi
Roman
mám malého Luntíka LS 50 ,tak když budeš mít zájem tak se ozvi
Roman
HEQ-5 SynScan , SW Newton 200/1000 , SW 70/500 , SW Dodson 405/1800 GoTo , Lunt Solar LS 50 THa/B400PT , Meade DSI Pro II , Orion StarShoot Pro V2,0 Color CCD ,Binonástavec SW 1,25" ,+ pár okulárů -filtrů a drobností
- Pepa217
- Věk: 38
Uherské Hradiště - Zlín a okolí
Dobrý den,
jako začátečník řeším spoustu neznámých a větší setkání jako MHV je jen 2x ročně a tak bych chtěl touto cestou zjistit, jestli je na hradišťsku a nebo zlínsku někdo ochotný se občas sejít s teleskopem. Já jsem z Topolné.
Aktuálně např. řeším, zda koupit pro 8" newton širokoúhlý okulár (30-40mm) pro přehlídky oblohy a pozorování rozlehlejších DSO.
Taky mě zajímá jaký je rozdíl při pohledu do a(po)chromátu, cassegraina oproti newtonu, atp. a to lze zjistit jediným způsobem
Budu rád pokud se někdo ozve a podaří se třeba jen několikrát za rok sejít při pozorování noční oblohy. Vyzkoušet a porovnat různé vybavení - okuláry, filtry pro DSO, Měsíc, atp.
Předem děkuji.
Josef
jako začátečník řeším spoustu neznámých a větší setkání jako MHV je jen 2x ročně a tak bych chtěl touto cestou zjistit, jestli je na hradišťsku a nebo zlínsku někdo ochotný se občas sejít s teleskopem. Já jsem z Topolné.
Aktuálně např. řeším, zda koupit pro 8" newton širokoúhlý okulár (30-40mm) pro přehlídky oblohy a pozorování rozlehlejších DSO.
Taky mě zajímá jaký je rozdíl při pohledu do a(po)chromátu, cassegraina oproti newtonu, atp. a to lze zjistit jediným způsobem
Budu rád pokud se někdo ozve a podaří se třeba jen několikrát za rok sejít při pozorování noční oblohy. Vyzkoušet a porovnat různé vybavení - okuláry, filtry pro DSO, Měsíc, atp.
Předem děkuji.
Josef
SW DOB 12" GoTo, Leica Vario Zoom ASPH (8,9mm - 17,8mm), TS WA 30mm, PanaView 26mm, Meopta 13mm, OMEGON 6mm LE, TELEVUE 3-6mm NAGLER ZOOM
Re: Uherské Hradiště - Zlín a okolí
Jako fotič bych ti toho k vizuálu asi moc neřekl. Ale můžeme se někdy domluvit a potkat se pod noční oblohou. Kdyžtak napiš SZ
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Re: Uherské Hradiště - Zlín a okolí
Já jsem vizualista, takže se klidně ozvi.
SW 200/1000 PDS
EQ5 (dual axis motor)
SW Planetary (4-6-9 mm), LET 28
EQ5 (dual axis motor)
SW Planetary (4-6-9 mm), LET 28
Re: Uherské Hradiště a okolí
Podle mapy světelného znečištění i z vlastní zkušenosti je výborné místo na Kobylí hlavě nad Hlukem. Má to ale háček - jakmile zaprší, nebo je silná rosa, stane se z polňačky skluzavka a kola jsou obalená jílem až po podběhy. To jsou ty jílovce, slínovce, flyše a podobné humusy, ze kterých je okolí tvořeno. Plastelína je slabé slovo, spíš to připomíná hrnčířskou hlínu. Za sucha luxus. Na severu ruší Hluk, ale tam se většinou moc nekouká. Trochu ruší Blatnička, ale mám to 3 km na vrchol, tak se to dá vydržet.
RC 254/2000 na EQ6, SCT 8"/2000, refra 100/1400 , refra 80/320 ED, 3PT 457 , 70mm, Lunt 50