Temné mlhoviny mezi Perseem a Býkem
Re: Temné mlhoviny mezi Perseem a Býkem
Nádhera
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Máš to hezké Evžene, nemohu najít, co by se dalo tvému snímku vytknout. A i rozumná expoziční doba 

Ano, nedávej si pokoj a pokračuj
Mám rád tuhle temnotu, neumím jí kloudně zachytit ani zpracovat, takže takové krásné práce jsou pro mě velká inspirace a děkuji za ni 

Ahoj Evžene.
Tak se připojuji, máš to pěkné. Byl to jistě velký boj s tím halem kolem těch modrých hvězd. Já bych se pokusil jej ještě trochu potlačit.
Tak se připojuji, máš to pěkné. Byl to jistě velký boj s tím halem kolem těch modrých hvězd. Já bych se pokusil jej ještě trochu potlačit.
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
Díky za povzbuzující slova - někdy (často) je to potřeba!
E.
E.

Čtyřpanelová mozaika oblasti mlhovin mezi Perseem a Býkem
Samyang 135mm F2@F2, Canon EOS 6Dmod, iOptron iEQ30Pro (iOptron ASCOM), hledáček 9x50, ZWO ASI120MM (PHD2), řízeno přes APT Tool
Exif: 8h 42min. (261x120sec ISO800, mozaika 2x2), datum pořízení 17.10.2023, 09. a 10.11.2024
Zpracování: Astro Pixel Processor (kalibrace, registrace, integrace, ořez, odstranění LP, složení do mozaiky, odstraění zbytkového LP), Adobe PS (křivky, úrovně, akce Noel Carboni a Photokemi´s Star Tools, HLVG, saturace, redukce šumu), výsledná velikost 9719 x 6357px, rozlišení v odkazu 4000px delší strana.
MartinV
Samyang 135 mm f/2.0 ED UMC, Canon EOS 6Dmod, iOptron iEQ30 Pro, ZWO ASI120MM-S, ZWO EAF, PlayerOne Apollo M
https://astrofotky.cz/~MartinV
https://astrofotky.cz/~MartinV