Dalekohled pro invalidního kluka
Dalekohled pro invalidního kluka
Chtěl bych poděkovat každému, kdo se podílel na tom to malém projektu.
Vím, že na AF jsou lidi, kteří ochotně pomohou, ale tak velkou odezvu, jsem nečekal.
Mirda : sleva na dalekohled Meade achromát 90/900 a sleva na okulár SW Planetary 9mm.
mirec: věnoval zdarma i s poštovným okulár SW Planetary 25mm.
Petr74: sleva na okulár TS Planetary 6mm.
Pomoc taky nabízel.
vla, armichael, vpadysak, MiniMisr, han-shan , kristobara.
Snad jsem na nikoho nezapoměl.
Kolegové Já a kolektiv hvězdárny v Banátkách n/J Vám všem mnohokrát děkujeme!! Snad se to povede a budu Vás o tom ještě informovat.
Karel.
Vím, že na AF jsou lidi, kteří ochotně pomohou, ale tak velkou odezvu, jsem nečekal.
Mirda : sleva na dalekohled Meade achromát 90/900 a sleva na okulár SW Planetary 9mm.
mirec: věnoval zdarma i s poštovným okulár SW Planetary 25mm.
Petr74: sleva na okulár TS Planetary 6mm.
Pomoc taky nabízel.
vla, armichael, vpadysak, MiniMisr, han-shan , kristobara.
Snad jsem na nikoho nezapoměl.
Kolegové Já a kolektiv hvězdárny v Banátkách n/J Vám všem mnohokrát děkujeme!! Snad se to povede a budu Vás o tom ještě informovat.
Karel.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Re: Dalekohled pro invalidního kluka
Ahoj Karle,
tohle mi nějak uniklo... je ještě něco potřeba? Neuvítal by třeba nějakou pozorovací literaturu?
Mám toho docela dost a ne vše vlastně potřebuji a používám...
tohle mi nějak uniklo... je ještě něco potřeba? Neuvítal by třeba nějakou pozorovací literaturu?
Mám toho docela dost a ne vše vlastně potřebuji a používám...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Tohle mi uplne uniklo....kdyby byl zajem, mam tu mesicni a UHC filtr na 1.25" od Binorum pro ktere uz nemam vyuziti...
"Dar Covidu": SW Newton 200/1000, EQ5, setový okulár 10mm a 25mm, Binorum Plossl 4mm, BAADER Hyperiony 5 - 24mm, Roboostření Sesto Senso 2, Filtry Binorum Moon a UHC, BAADER suplik
[under construction]: Radioteleskop 110cm, astrobox
[under construction]: Radioteleskop 110cm, astrobox
Přidávám se do fronty - také jsem to nezaznamenal.
Mám doma držák telefonu (před okulár) a nevyužitý červený filtr na planety.
Obojí rád daruji, pokud by byl zájem - stačí napsat adresu, kam to zaslat.
Mám doma držák telefonu (před okulár) a nevyužitý červený filtr na planety.
Obojí rád daruji, pokud by byl zájem - stačí napsat adresu, kam to zaslat.
ES 16" | GSO 10" | Omegon Nightstar 25x100 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4
-
Taky jsem si toho nevsiml... 
Pripravim seznam - treba se neco bude hodit. Mam nekde vyveseny inzerat na okular Meade 26mm 1.25", urcite nejake 1.25" filtry..

Pripravim seznam - treba se neco bude hodit. Mam nekde vyveseny inzerat na okular Meade 26mm 1.25", urcite nejake 1.25" filtry..
— Sharpstar SCA260, APM LZOS 105/650, ASI 2600MCPro, AsiAir Pro, AM5 ---
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Kde jsou nějaké prvotní informace?
- Stanislavxyz
Odpusťte mi jednu malou hnidopišskou poznámečku- dnes se nepoužívá termín invalidní (ani postižený), nýbrž znevýhodněný. (A ano, i já si myslím, že se jedná jen o jakousi slovní ekvilibristiku, na druhou stranu, pokud to invalidní, tedy znevýhodnění jedinci vnímají pozitivněji, tak proč ne. Ostatně také jsme odvykli používat výrazy jako mrzák, či kripl. Patrně též z důvodu, že byly zbytečně zraňující.)

Zbyšku, musíte pozorněji sledovat bazarovou sekci "koupím"

Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, sekci "Koupím" nesleduji tolik jako jiné. Dle reakcí ale nejsem sám, komu to uniklo. Škoda, protože si myslím, že by bylo v "našich" silách pořídit i něco "lepšího". Kdyby tu bylo vlákno "Dalekohled pro invalidního kluka" od začátku... Námět pro příště
. Nechť se daří.

Trochu mě překvapiloi tohle vlákno. Proč se tu objevilo až v okamžiku, kdy už nic nebylo třeba. Pokud to celé proběhlo v sekci koupím ( což jsem jako mnozí ostatní nezaznamenal), tak se to mohlo přeci i tam ukončit. Na jednou stranu si stěžujeme na nepřehlednost a nadbytečnost vláken, a tady se zakládá vlákno kvůli již ničemu.
Naposledy upravil(a) MilAN dne 07. 11. 2024, 10:54, celkem upraveno 1 x.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Kolegové děkuji za odezvu. Jinak, taky jsem už 2 roky invalidní a slovo invalidní se běžně používá a myslím, že to mám i v papírech. Tohle ale není důležité a hlavní je, že máme AF, kde jsou fajn lidi. V sekci "Koupím" to stačilo. Opravdu toho není moc třeba. Během pár jsem sehnal všechno, co je třeba. Ano asi by se tak sehnal lepší dalekohled, ale třeba ED 102
asi ne, nebo za větší peníze. Důvod, proč achromát nebudu asi vysvětlovat, ale věřte, že to je ta nejlepší možnost vzhledem k okolnostem.
Díky, ale víc už opravdu není třeba. Jedině jestli někdo má lomený hledáček 30-50mm za malou cenu. Mám přímohledný, ale asi ho nepoužiju. Asi tak.
Karel.
asi ne, nebo za větší peníze. Důvod, proč achromát nebudu asi vysvětlovat, ale věřte, že to je ta nejlepší možnost vzhledem k okolnostem.
Díky, ale víc už opravdu není třeba. Jedině jestli někdo má lomený hledáček 30-50mm za malou cenu. Mám přímohledný, ale asi ho nepoužiju. Asi tak.
Karel.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
Taky jsem si toho nevšiml, pokud by bylo potřeba na něco přispět, tak mi napiš nebo rovnou sem pošli číslo účtu, popř. jsem schopný dovézt na trase Jablonec - Bolk.
Budoucí hvězdář s mámou se drží dalekohledu a už ho asi nepustí
. Překvapení bylo veliké a jsem rád, že to dobře dopadlo. V současné době plánují na zahrádce pevný sloupek. Chtěl jsem jim ho udělat, ale jsou tak natěšení , že si ho podle mé rady ( aby byl opravdu pevný) udělají sami.
Ještě jednou díky každému, kdo pomohl, nebo chtěl pomoct. Moc si toho opravdu vážíme!!
No a poslední poděkování patří astro-prodejně Supra optika za věnování hledáčku 8x50.

Ještě jednou díky každému, kdo pomohl, nebo chtěl pomoct. Moc si toho opravdu vážíme!!
No a poslední poděkování patří astro-prodejně Supra optika za věnování hledáčku 8x50.
Jsem rád, že to dopadlo.
Máš můj obdiv.
Petr
Máš můj obdiv.
Petr
Dobson ES 400/1825
Refra TS 125/975 ED APO
Refra WO 72/430 ED APO
Lunt 80mm