jsem rád, že jsem se Ti tímto tradičnějším podáním trefil do noty
David
Mě by se to líbilo s pouze lehce potlačenými hvězdami, tedy někde mezi, a ne tak extrémně zpracované mlhoviny.Zdeněk Vojč píše: ↑13. 10. 2024, 17:50 Je to i o čase, extrakce hvězd při zapnutí overlapingu i na silných strojích zabere 20 a více minut.
To asi tedy nemam, kde se to zapina? Mam Rx560 4G.MMys píše: ↑13. 10. 2024, 20:58Mě by se to líbilo s pouze lehce potlačenými hvězdami, tedy někde mezi, a ne tak extrémně zpracované mlhoviny.Zdeněk Vojč píše: ↑13. 10. 2024, 17:50 Je to i o čase, extrakce hvězd při zapnutí overlapingu i na silných strojích zabere 20 a více minut.
K tomu času - ty nemáš v PixInsight zapnutou GPU akceleraci ? S ní je separace hvězd otázka tak jedné minuty. Možná ani ne, závisí na velikosti snímku a výkonu GPU.
To je moc pekny.altoz píše: ↑13. 10. 2024, 20:27 Mě se víc líbí ta tradičnější verze, i když na hvězdách by se myslím dalo v tomhle případě trochu ubrat. Ta verze s úplně potlačenými hvězdami vypadá divně. Z mého pohledu by byla nejlepši verze někde mezi - dovolil jsem si namíchat na ukázku z Tvých dvou verzí toto:
ic5146-kombinace.jpg
to sem si myslel, takze nejaky gtx za 18 000?
Informace z RC astro:
A je to jen pro BTX a AI procesy, nebo Pixinsight umí využívat GPU pro ostatní procesy?
To není vůbec špatné, hlavně ten kokon se krásně vybarvil.DaveOne píše: ↑14. 10. 2024, 09:54 Zdravím,
mezitím jsem ještě udělal APS-C ořezanou verzi kde jsem zvýraznil myslím v rozumné míře ty vodíkové emise v okolí. Není to nějak extra barevně saturované tak snad se to bude líbit. Pro tuto verzi bylo použito také trochu víc RGB dat...zatím cca 9,5hod.
David
To jsem neměřil, já používám processing v rychlejším Sirilu a v PixInsight jenom ladím složený obrázek a používám BTX.Zdeněk Vojč píše: ↑14. 10. 2024, 17:38 A je to jen pro BTX a AI procesy, nebo Pixinsight umí využívat GPU pro ostatní procesy?