MHV (Mezní hvězdná velikost)
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Re: MHV (Mezní hvězdná velikost)
Skoro bych řekl, že to +/- stačí. Stává se často, že někdo odpadne a někdy bývá i docela volno a MHV se obsazuje klidně 14 dní. Navíc, je to i jistá exkluzivita a kdo se nepřihlásí hned, má smůlu. 

- Pepa217
- Věk: 39
Já to naprosto chápu, bohužel takto dopředu nevím, jestli budu mít ten víkend volný.
Pokud ano, zkusím se nahlásit jako náhradník a pokud ani tak nebude místo, tak tady je možné ubytování a stan v tom termínu není absolutně problém:
https://www.rekreace-zubri.cz/cz/ubytovani/6-6---stan
Pokud ano, zkusím se nahlásit jako náhradník a pokud ani tak nebude místo, tak tady je možné ubytování a stan v tom termínu není absolutně problém:
Kapacita areálu jde trošku proti ceně za pobyt...
V podstatě je potřeba, aby byl nějaký počet náhradníků - platíme za celý areál, protože tam chceme být sami, a neobsazené místo znamená nějaký schodek. My to částečně dotujeme jako ČAS, ale nemůžeme příliš velkou částkou. Takže pokud by byl velký areál, kam by se vešli všichni, tak by se musely zvednout výrazněji ceny, aby pokryly neobsazená místa.
V podstatě je potřeba, aby byl nějaký počet náhradníků - platíme za celý areál, protože tam chceme být sami, a neobsazené místo znamená nějaký schodek. My to částečně dotujeme jako ČAS, ale nemůžeme příliš velkou částkou. Takže pokud by byl velký areál, kam by se vešli všichni, tak by se musely zvednout výrazněji ceny, aby pokryly neobsazená místa.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, je to 800 metrů a případně koloběžkou pár minut.Pepa217 píše: ↑26. 08. 2024, 13:22 Já to naprosto chápu, bohužel takto dopředu nevím, jestli budu mít ten víkend volný.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
16minut pěškobusem, cena neni spatna. Jen je to trochu delsi "prochazka" od dveri ubytovani na louku. Pro nahradniky zajimava volba.Pepa217 píše: ↑26. 08. 2024, 13:22 Já to naprosto chápu, bohužel takto dopředu nevím, jestli budu mít ten víkend volný.
Napadla mne otazka: nevadi nic nicemu kdyby jinde ubytovani ucastnici si nechali sve astrohracky na louce kdyz nejsou ubytovani primo v arealu ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Pepa217
- Věk: 39
Klidně si připlatím za "pronájem" plácku na louce u Jasenky 

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Za věci na louce stejně nikdo neručí, takže by to neměl být problém.
Ano,
na rozdíl od Dovolené s dalekohledem neděláme hlídky, takže je to na riziku každého účastníka, co si na louce nechá.
na rozdíl od Dovolené s dalekohledem neděláme hlídky, takže je to na riziku každého účastníka, co si na louce nechá.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Ahoj,
Já se každý rok ubytovávám v rekreačním středisku KOVO Žďas. Pokud se chcete ubytovat v chatce, tak je potřeba si to tam dostatečně dopředu zamluvit. Bývá tam plno z důvodu různých zájezdů, sportovních aktivit, atd. Na jarním MHV jsem to po domluvě s majitelem řešil přespáním ve stanu na soukromé louce, kde je nějaký stanový tábor. Pěšky je to blíž, než z KOVO Žďas. Nebo se dá po domluvě se starostou Zubří stanovat na stanovém táboře, které se nachází na louce při vjezdu do zalesněné oblasti na Jasenku. Petr.
Já se každý rok ubytovávám v rekreačním středisku KOVO Žďas. Pokud se chcete ubytovat v chatce, tak je potřeba si to tam dostatečně dopředu zamluvit. Bývá tam plno z důvodu různých zájezdů, sportovních aktivit, atd. Na jarním MHV jsem to po domluvě s majitelem řešil přespáním ve stanu na soukromé louce, kde je nějaký stanový tábor. Pěšky je to blíž, než z KOVO Žďas. Nebo se dá po domluvě se starostou Zubří stanovat na stanovém táboře, které se nachází na louce při vjezdu do zalesněné oblasti na Jasenku. Petr.
Perez
Takže máme nyní 85 účastníků a 35 od čtvrtka.
Poznámka pro externí účastníky:
Kdo se ubytujete v okolí nebo přijedete pouze na otočku, pošlete mi prosím v SZ informace, v které dny a asi v jakých časech se v areálu objevíte. Ať víme, že se nám tam nepotuluje nikdo nezvaný... Díky
Poznámka pro externí účastníky:
Kdo se ubytujete v okolí nebo přijedete pouze na otočku, pošlete mi prosím v SZ informace, v které dny a asi v jakých časech se v areálu objevíte. Ať víme, že se nám tam nepotuluje nikdo nezvaný... Díky

- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
Jen info pro nadšence, kteří by chtěli přijet dříve než ve čtvrtek ( pokud vyjde počasí) - pokoje všechny obsazeny, chatky volné mimo č.1.
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Radime to ale znamena vsude spousta svetla.
Celestron C9.25, LZOS 115 mm, Lunt 80mm, Losmandy G11
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Je otazka kolik toho svetla nakonec bude. Zavisi to kolik neastronomu tam kdy bude.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Pokud někdo má, nezval by někdo na MHV Sky-Watcher Maksutova 150/1 800? Chtěl bych ho porovnat s jiným.