Autobaterie
Re: Autobaterie
Než to balancovat nabíječkou tak už je lepší (ale dražší) řešení mít tam vestavěnou BMSku, nejlépe ve "smart" verzi s BT. Můžeš si tak vše nastavit v telefonu a taky sledovat její stav.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Lukáši, mám jinou představu. Koupit 2 články 100Ah spojit , pak převod na 13V. Nabíjet pak každý zvlášť. Jeno nabití tak na 3 výjezdy. Ano je to komplikovanější a za 50Ah /13V i cenově srovnatelné s olovem .
SW 250/1000+EQ6 Pro, Achr 100/660, Achr 80/400 , ASI 294MC PRO i ASI 294MM PRO , ASI 2600MM Pro
decka, po letech chci zase astrofotit, davam do kupy ty vsechny kramy a resim drive neresene...
mel bych jednu otazku - ma nekdo tip na zdroj na napajeni elektroastrokramu z USB-C? jako jak mivame na vsechny laptopy ruzne i 120W nabijeci zdroje z i 12V autokonektoru (ja mam treba nekolik Trust PW-3120 a tri/4 dalsi druhy na ruzne vyuziti), tak ted resim situaci, kdy by treba notebook pripadne dalsi kram pripadne montaz mela na vstupu napajeni z USB-C... - jak to ma vlastne ZWO AM3/AM5 ? dodavaji ji s 12V a USB-C "kabelem" ?
samozrejme si muzu pres Internet objednat ruzne konektory a zbastlit si to sam, ale nez se pro to v zoufalstvi vzdy rozhodnu, zajima me, jak to delaji elektro-analfabeti, kdyz si chteji koupit komercni vyrobek s garantovanym vykonem ?
jedna vec je mit na dva elektroastrokramy dva ruzne zdroje nizsiho vykonu, jina je ruzne "retezeni" zdroju + USB hub/y
diky za tipy!
mel bych jednu otazku - ma nekdo tip na zdroj na napajeni elektroastrokramu z USB-C? jako jak mivame na vsechny laptopy ruzne i 120W nabijeci zdroje z i 12V autokonektoru (ja mam treba nekolik Trust PW-3120 a tri/4 dalsi druhy na ruzne vyuziti), tak ted resim situaci, kdy by treba notebook pripadne dalsi kram pripadne montaz mela na vstupu napajeni z USB-C... - jak to ma vlastne ZWO AM3/AM5 ? dodavaji ji s 12V a USB-C "kabelem" ?
samozrejme si muzu pres Internet objednat ruzne konektory a zbastlit si to sam, ale nez se pro to v zoufalstvi vzdy rozhodnu, zajima me, jak to delaji elektro-analfabeti, kdyz si chteji koupit komercni vyrobek s garantovanym vykonem ?
jedna vec je mit na dva elektroastrokramy dva ruzne zdroje nizsiho vykonu, jina je ruzne "retezeni" zdroju + USB hub/y
diky za tipy!
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
AM3/5 ma normalni 12V napajeni, 5.5/2.5mm konektor. A je k ni kabel se zásuvku do zapalovace
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Nevím jak AM3, ale AM5 dorazí bez napájecího kabelu, Budeš potřebovat souosý DC konektor 5.5/2.1mm. (12V). AM5 má také možnost napájet ostatní zařízení 12V (max. 3A) a opět je to přes souosý DC konektor 5.5/2.1mm.
Milan
Milan
diky, ale me vlastne zajima USB-C, zejmena, nejak jsem si vsugeroval ze AMx montaze jsou take na USB-C...
zatim jsem nalezl "jen" neco jako tohle: https://www.datart.cz/adapter-do-auta-b ... cerny.html
napriklad.
zatim jsem nalezl "jen" neco jako tohle: https://www.datart.cz/adapter-do-auta-b ... cerny.html
napriklad.
Něco je tady https://amzn.to/3yzsIy1
Podle mě, ale vždycky člověk narazí, že mu tam nějaký ten konektor chybí a bude to muset řešit nějakými dalšími krabičkami.
Já jsem si koupil
https://www.levne-baterky.cz/Baterie-Gr ... -d7402.htm
na GM Electronic potřebné konektory do panelu, nějaká pojistková pouzdra
z dřevoštěpky vyrobil škatuli a s tímto funguju.
Podle mě, ale vždycky člověk narazí, že mu tam nějaký ten konektor chybí a bude to muset řešit nějakými dalšími krabičkami.
Já jsem si koupil
https://www.levne-baterky.cz/Baterie-Gr ... -d7402.htm
na GM Electronic potřebné konektory do panelu, nějaká pojistková pouzdra
z dřevoštěpky vyrobil škatuli a s tímto funguju.
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Mňa zaujala táto "powerbanka", celkom dobrý pomer cena/kapacita. Som zvedavý ako bude fungovať vonku pri nižších teplotách. Doteraz som používal Fox Halo 96k LiFePo4 a pri nízkych teplotách sa powerbanka vypínala (musel som ju zaizolovať a dať okolo nej vyhrievací pás aby vôbec fungovala...)
Planéty: SW 300/1500 Dobson (clona na 290 mm), eq plošina (ovládaná cez AstroEQ), Celestron 3x barlow, ZWO ADC, ASI585MC
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
DSO: HEQ5 PRO, ZWO ASI2600MC/ Canon 6D, ASIAIR plus, Askar SQA85
ozivim toto vlakno tim, ze stale tedy hledam funkcni usb-c zdroj pro PC na louku/pole pro astro.
mi decka nerikejte, ze nemate doma notebooky co uz "zerou" vstup z USB-C a neresili jste nikdo, jaky zdroj z 12V autozapalovace na to pouzit... neco overeneho, protoze me to zatim selhalo (2 pokusy
).
mi decka nerikejte, ze nemate doma notebooky co uz "zerou" vstup z USB-C a neresili jste nikdo, jaky zdroj z 12V autozapalovace na to pouzit... neco overeneho, protoze me to zatim selhalo (2 pokusy
Re: Windows 11 (Pro) WiFi LAN bez routeru (ad hoc x wifi direct)
Můj NUC se dá napájet rovnou z 12V. Na desce na to má konektor,a protože jej mám uložený v jiné než původní krabičce, byla to jasná volba. Jaký model máš ty?
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
GMKtec Mini PC Windows 11 Pro 16GB RAM 512GB SSD, Micro Computers Intel 11th N6005 (3.3GHz) 4C/4T, Desktop Computer with 4K Triple Display, Dual LAN, WiFi6, BT5.2, NucBox7 for Office/Home/Business
uz to na webu neni, kde jsem to koupil.
Kazdopadne strucne receno NucBox7 model KB7 input 12V 3A - takze by to mela byt pohoda :/ a pes musi byt zakopan jinde (zkusim doma jeste jednou pripojit C3ku velkou kameru k hentemu onemu sraci a treba to pujde, doma ano, a na poli priste zase ne
) klasika.
Kazdopadne strucne receno NucBox7 model KB7 input 12V 3A - takze by to mela byt pohoda :/ a pes musi byt zakopan jinde (zkusim doma jeste jednou pripojit C3ku velkou kameru k hentemu onemu sraci a treba to pujde, doma ano, a na poli priste zase ne
No myslím si, že ta baterie s převodníkem je na to moc měkký zdroj, poklesne napětí při současném zapojení všech USB zařízení a NUC se vypne a následně ani nezapne. Ale přímé připojení na 12V baterii by tomu mohlo pomoci, přece jenom se tam obejde převodník v tom cigaretovém adaptéru a mohlo by to být stabilnější.
Astrofotky
Astrofotky
No já mám nějaký z Číny a je taky k ničemu. Teď jsem objednal nějaké samostatné měniče (nemají konektor, přímo napájení 8-32V) - ale teď se dívám, že pro 65W potřebují vstup > 20V - takže to bude asi taky neplatný pokus... Pokud by to dával při 12V aspoň 36W, tak ti nějaký pošlu. Mělo by to dorazit do 14 dnů...
Nebo bych ti k tomu mohl dát 2 baterky z UPS (12V/7.2 Ah) - pokud je máš pak jak nabít...
Předpokládáš nastartované, nebo nenastartované auto? Ať vím, jak to mám otestovat...
Bill
M:736 750 113
Ty potrebujes nejaky "stabilizator" napeti (buck/boost) ,aby ti udrzoval stalych 12V na vystupe aj ked napatie autobaterky baterky kolisa od napr.11 - 14.4V,chapem dobre? V tom pripade neco taketo ,kludne vyber 10A aj viac,nech to ma rezervu,je to china a teda ked to takto predimenzujes,nevidim duvod aby to nefungovalo: https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... ry_from%3AKonihlav píše: ↑09. 09. 2024, 11:56 GMKtec Mini PC Windows 11 Pro 16GB RAM 512GB SSD, Micro Computers Intel 11th N6005 (3.3GHz) 4C/4T, Desktop Computer with 4K Triple Display, Dual LAN, WiFi6, BT5.2, NucBox7 for Office/Home/Business
Kazdopadne strucne receno NucBox7 model KB7 input 12V 3A - takze by to mela byt pohoda :/ a pes musi byt zakopan jinde (zkusim doma jeste jednou pripojit C3ku velkou kameru k hentemu onemu sraci a treba to pujde, doma ano, a na poli priste zase ne) klasika.
SW 150/600 (146/570), ZWO ASI2600MC DUO, HEQ-5
SW Dobson GoTo 305/1500, ZWO ASI585MC
SW Dobson GoTo 305/1500, ZWO ASI585MC
...
kdyz uz jsme u te autobaterie... jeden moudry muz (asi biker.fm - takze jen jeden muz) mi nedavno poradil, ze se mam ve svem veku uz vykaslat na stare PB autobaterie, jak jsem dosud zvykly pro foceni na poli a napajeni astrokramu (protoze si rad pres zimu zatopim nastartovanym autem (pssst) a pres kabely i dobijim hlavni astro autobaterii (coz bylo dulezite kdysi, kdyz CCD kamera mela odber 5Ah, dnesni astro HW ma mnohem nizsi naroky)...
nicmene, ze bych mel a mohl vymenit pristup za nove LIFEPO4 nebo 4+ nebo tak neco "autobaterie" s tim, ze to vazi polovinu vahy a vydrzi zejmena v zime "mnohem" vice...
ted ruzni mi kamaradi, MMys a Vabra a tusim spousta dalsich mate ruzne atom-kufry a nabijeci stanice a displej a rizeni z appky... jenze dnesni moderni kramy tohoto druhu stoji treba kolem 15ti tisic a prijde mi to celkem draha zabava. Skoro bych se nebal, ze mi na louce ukradne nekdo Takahashi ale naopak prave odcizi nejake to Bluetti Elte 100 zarizeni, protoze to je uz koncovy komercni vyrobek...
tak uvazuji o reseni typu:
https://www.himalaj.cz/lifepo4-trakcni- ... 68wh-s-bms
a nejaka vhodna nabijecka k tomu... diky za nazory, napady a tipy
proste se mi nechce dat 15-20 tacu za nejake profi reseni...
nicmene, ze bych mel a mohl vymenit pristup za nove LIFEPO4 nebo 4+ nebo tak neco "autobaterie" s tim, ze to vazi polovinu vahy a vydrzi zejmena v zime "mnohem" vice...
ted ruzni mi kamaradi, MMys a Vabra a tusim spousta dalsich mate ruzne atom-kufry a nabijeci stanice a displej a rizeni z appky... jenze dnesni moderni kramy tohoto druhu stoji treba kolem 15ti tisic a prijde mi to celkem draha zabava. Skoro bych se nebal, ze mi na louce ukradne nekdo Takahashi ale naopak prave odcizi nejake to Bluetti Elte 100 zarizeni, protoze to je uz koncovy komercni vyrobek...
tak uvazuji o reseni typu:
https://www.himalaj.cz/lifepo4-trakcni- ... 68wh-s-bms
a nejaka vhodna nabijecka k tomu... diky za nazory, napady a tipy