PixInsight
- Psion
- Věk: 61
- Kontaktovat uživatele:
Re: PixInsight
Zrychlení zpracování snímků - dnes mi dorazila tato zajímavost.
https://www.astrobin.com/forum/c/equipm ... _user=6269
https://www.astrobin.com/forum/c/equipm ... _user=6269
- alex
- Věk: 65
- Kontaktovat uživatele:
Možno už to tu bolo, ale vo vlákne Vyskúšajte si... sa riešila kombinácia Ha s RGB:
viewtopic.php?t=9343&start=1845#p526104
A je to tu, Script-Toolbox: CombineHaWithRGB.
alex
viewtopic.php?t=9343&start=1845#p526104
A je to tu, Script-Toolbox: CombineHaWithRGB.
alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
Rád bych dnes dofotil kratšími expozicemi (LRGB) detaily v jádru galaxie.
Jak se v Pixi tyto kratší expozice (řekněme 60s) přidají k dosavadním 300s?
Jde to spojit přímo v VBPP tak, aby výstupem byly jen čtyři LRGB soubory? Zatím se mi to při experimentech vždy oddělilo, i když snímky tahám do WBPP manuálně. Ve fits headers mám dobu expozice, takže WBPP to ví.
Nebo se to zpracuje v WBPP opravdu zvlášť 4xLRGB60 + 4xLRGB300 a potom sloučí? Jak?
Nějak to určitě jde, asi blbě hledám ...
Děkuji.
Jak se v Pixi tyto kratší expozice (řekněme 60s) přidají k dosavadním 300s?
Jde to spojit přímo v VBPP tak, aby výstupem byly jen čtyři LRGB soubory? Zatím se mi to při experimentech vždy oddělilo, i když snímky tahám do WBPP manuálně. Ve fits headers mám dobu expozice, takže WBPP to ví.
Nebo se to zpracuje v WBPP opravdu zvlášť 4xLRGB60 + 4xLRGB300 a potom sloučí? Jak?
Nějak to určitě jde, asi blbě hledám ...
Děkuji.
SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
Já to dělám tak, že jednotlivé stacky (každý svojí délku expozice) spojím přes
Process > ImageIntergration > HDRComposition
Process > ImageIntergration > HDRComposition
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
Děkuji, tohle, zdá se, skládá kdeco, jen to chce min. tři soubory. Něco mu podstrčím.
SW 450P (Vobluda), Poncetka, přestavěný Meade LB 12'' (Dřevák) ve SplitRingu (Hvězdostroj), G3-16200, C1-3000, ED100 na SkyTee II, Panoptic 24, Ethos 13, Nagler Zoom 3-6mm, TV Barlow 2x+3x, Meostar B1 10x42 HD
- Dansemacabre
Poradíte prosím někdo, jak mám správně připravit obrázek na použití scriptu StarNet2? U předchozích snímků mi to fungovalo bez problémů jen tak, že jsem stretchnul předlohu, zapnul StarNet2 na 2x upsample a generování masky a bylo hotovo. Teď ale nastal problém s jasnějšími hvězdami v záběru, které script odmítá zahrnout do masky hvězd a nechává je v obrázku, viz příloha. Když použiju lineární data, sice to masku udělá včetně těch jasných hvězd (i když stále ne všech), ale maska je pro změnu příliš hrubá a nepoužitelná pro další práci.
pozn: kolem hvězd jsou obří halo způsobená Optolong L-extreme filtrem, právě kvůli jejich ručnímu odmazání se pokouším separovat hvězdy.
pozn: kolem hvězd jsou obří halo způsobená Optolong L-extreme filtrem, právě kvůli jejich ručnímu odmazání se pokouším separovat hvězdy.
- Přílohy
-
- starnet.jpg (383.45 KiB) Zobrazeno 663 x
16" SW goto dobson, APM 100mm ED APO binar
- Dansemacabre
Zkusil jsem to udělat ještě v trial verzi StarXterminatoru (placený plugin za 99 USD ) a výsledek je sice o dost lepší, ale i tam jsou nejjasnější hvězdy potlačené tak, že výsledný obraz neodpovídá realitě. Je celkem jedno, jestli to zkouším na lineárních nebo nelineárních datech, ty jasné hvězdy s velkým halo se prostě do star masky nepropíšou.
- Přílohy
-
- starxterminator.jpg (580.67 KiB) Zobrazeno 604 x
Starnet sice nepoužívám, ale na masku jasných hvězd se mně osvědčil "RangeSelection" (vzhledem k tomu, že se jedná o nejjasnější objekty ve snímku, stačí nastavit "Upper limit" a "Smoothness").
Pro další úpravu masky se dá použít "MorphologicalTransformation", příp. "Convolution".
A kdyby bylo potřeba sloučit masku s maskou slabších hvězd, tak "PixelMath" (stačí součet těch dvou masek) - ale stejně je asi vhodnější dělat příp. zásahy zvlášť na jasné hvězdy a zvlášť na ty ostatní.
Evžen
Pro další úpravu masky se dá použít "MorphologicalTransformation", příp. "Convolution".
A kdyby bylo potřeba sloučit masku s maskou slabších hvězd, tak "PixelMath" (stačí součet těch dvou masek) - ale stejně je asi vhodnější dělat příp. zásahy zvlášť na jasné hvězdy a zvlášť na ty ostatní.
Evžen
- Dansemacabre
To mě nenapadlo, udělat tu masku hvězd nadvakrát. Nejdřív přes range selection a pak to sloučit s výsledkem nějakého scriptu.
Bude to pracné, ale mělo by to fungovat, díky za tip!
Bude to pracné, ale mělo by to fungovat, díky za tip!