Astronomické nesmysly a média, hoax
Re: Astronomické nesmysly a média, hoax
Z mikroskopického pohledu je i to, co vnímáme jako pevnou hmotu, vlastně strašně řídké, ale to vůbec nemění nic na tom, že když se dva takové objekty srazí, máme z toho opravdovou a často i destruktivní srážku, protože u částic není až tak důležitá jejich skutečná velikost, ale spíš vzdálenost, na jakou na sebe působí. Při srážce galaxií je to podobné: jednotlivé hvězdy a další objekty se sice přímo srazí jen výjimečně, ale přesto na sebe působí, takže při pohledu z makroskopického hlediska se ani zdaleka nedá tvrdit, že se vlastně nic nestalo.
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Hyperion 31mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah
To je nesmysl.
Na začátku sice řeknou pravdu, jako že jsou 3 typy neutrin a že jich je hodně, ale pak tak nějak dost zkratkovitě přejdou k tomu generátoru. Měli by na tom ještě zapracovat. Ten přechod byl moc rychlý a tudíž ten holý nesmysl snadno odhalitelný.
Na začátku sice řeknou pravdu, jako že jsou 3 typy neutrin a že jich je hodně, ale pak tak nějak dost zkratkovitě přejdou k tomu generátoru. Měli by na tom ještě zapracovat. Ten přechod byl moc rychlý a tudíž ten holý nesmysl snadno odhalitelný.
No, to je úplně legrační blábol . Ale může to mít nadšený ohlas u spousty lidí, kteří přijali náboženský názor, že CO2 otepluje klima a může za to člověk (přitom s vědou tahle náboženská hypotéza má málo společného - je to typická cargo cult science). A jaké jsou na to krásné dotace všude, kde se člověk podívá. To,že máme v důsledku toho několikanásobně (!) předražené energie, moc lidí netrápí.Tak proč ne neutrino voltaika .
Refraktor TEC 160 FL (160/1120), SCT C14 (356/3910)
Tyhle nesmysly budou přibývat s tím, jak budou dále pokračovat práce na ITERu…
A celkem i pochopitelně - protože tam bude na jedné straně úplně top technologie a vědomosti a ta druhá půlka bude obrovská, drahá a 200 let stará a málo účinná technologie založená na Carnotově cyklu.
A celkem i pochopitelně - protože tam bude na jedné straně úplně top technologie a vědomosti a ta druhá půlka bude obrovská, drahá a 200 let stará a málo účinná technologie založená na Carnotově cyklu.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis
Dobrý den,
chápu že se smějeme. Ale napadla mne taková zhovadilost: Nenesou ty neutrina nějakou energii?
Nějakou mit musí, přece to neni nula. Dočet sem se, že neutrino je těžké zachytit a tak je technicky nemožne (dnes) jeho energii využit, ale zase je jich hodně. Pry to je ve Vesmiru velmi početna častice. A jsou všude!
Ten generator je (věřím) jistojistě nesmysl, ale ta myšlenka mne uhranula. Čerpat energii z neutrin....no to mi par noci neda spat.
T.
chápu že se smějeme. Ale napadla mne taková zhovadilost: Nenesou ty neutrina nějakou energii?
Nějakou mit musí, přece to neni nula. Dočet sem se, že neutrino je těžké zachytit a tak je technicky nemožne (dnes) jeho energii využit, ale zase je jich hodně. Pry to je ve Vesmiru velmi početna častice. A jsou všude!
Ten generator je (věřím) jistojistě nesmysl, ale ta myšlenka mne uhranula. Čerpat energii z neutrin....no to mi par noci neda spat.
T.
- Psion
- Věk: 61
- Kontaktovat uživatele:
Pro získání energie 1 kW by bylo zapotřebí přibližně 62,4 milionu neutrin s energií 100 TeV. Na světě ročně detektory zachytí celkově tak stovku neutrin, zbytek lze snadno dopočítat, za jak dlouho se získá 1 kW.
-
- Věk: 39
Zdravím, po přečtení článku s názvem "...zasáhli unikátní sovětskou vesmírnou komunikační stanici na Krymu" mi hlodá otázka k čemu se dá tato technika vojensky využít. Nic moc o tom nevím, ale chápal bych příjem "signálu" z kosmu, ale, že by bylo potřeba takových parabol, aby šlo komunikovat s družicí na oběžné dráze??? Evokuje mi to teď si vymyslím třeba "o půlnoci byla úspěšně zlikvidována malá minometná jednotka na Manětínsku" (realita: několik amatérských pozorovatelů mělo v ůmyslu se svými DOBSONY pozorovat oblohu"
SW 102/500, SW 90/910, Meade 18mm, Celestron X-CEL 7mm, Hyperion 5mm, SPl. 25mm, Zeiss 8x30
Co tam tak čtu původní oznámení: "Russian space communications center in Crimea after meeting with ATACMS in the village of Vitino. The main task is satellite control, including maintaining the operation of GLONASS and military satellites.", tak mi to zase až takový nesmysl nepřijde. Koneckonců i v samotném článku (na Novinkách) se píše něco velmi podobného: "Bylo navrženo za účelem komunikace se sondami mířícími na Měsíc a Mars, ale díky pozdějším úpravám dokáže komunikovat i se současnými špionskými satelity Lotos-S a navigačními satelity GLONASS, jež by měly být ruskou odpovědí na americké GPS."
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Hyperion 31mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah
-
- Věk: 39
Ok díky za upřesnění.
SW 102/500, SW 90/910, Meade 18mm, Celestron X-CEL 7mm, Hyperion 5mm, SPl. 25mm, Zeiss 8x30
Tenhler obrázek z aukra _ viz "dalekohled z viktoriánské doby" patří do skutečného astrohumoru
Takzvaně "volně zavěšená polární osa "
Takzvaně "volně zavěšená polární osa "
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
cena je střídmá, rysy konstrukce montáže ukazují na vysoce tvůrčí a nepochopené opisování od spolužáka A.G.Eiffela
Nemusí jít ani o dalekohled, prohnal jsem snímek přes umělou inteligenci a na 99% jde o výkonný bublifuk. Cituji: "V 19. století se mýdlové bubliny staly populární dětskou hračkou. V tomto období začaly různé firmy vyrábět a prodávat bublifuky, což vedlo k jejich komerční popularizaci"
Tady je bublifuk v provedení dobson:
https://nymbursky.denik.cz/zpravy_regio ... 91017.html
Nemusí jít ani o dalekohled, prohnal jsem snímek přes umělou inteligenci a na 99% jde o výkonný bublifuk. Cituji: "V 19. století se mýdlové bubliny staly populární dětskou hračkou. V tomto období začaly různé firmy vyrábět a prodávat bublifuky, což vedlo k jejich komerční popularizaci"
Tady je bublifuk v provedení dobson:
https://nymbursky.denik.cz/zpravy_regio ... 91017.html
- Stanislavxyz
MilAN a g:
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Tedy tvrdit, že Jizerka je nejtemnější místo v ČR, to je dost odvážné tvrzení…
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skol ... i-40483729
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skol ... i-40483729
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis
Přesně to mě napadlo při čtení také.
Plus tam je zavádějící zmínka o oblasti temné oblohy v Podyjí.
Pokud vím, existuje iniciativa ji založit, ale v současnosti tam žádná není.
Plus tam je zavádějící zmínka o oblasti temné oblohy v Podyjí.
Pokud vím, existuje iniciativa ji založit, ale v současnosti tam žádná není.
Dobson GSO 254/1250 | Omegon Nightstar 25x100 | Celestron Skymaster 15x70 | Omegon 2x54 Starfield | Helios HR 8x42 ED | Bortle 3-4