SynScan vs. SkySafari Pro7 - ovládání dalekohledu přes WiFi
SynScan vs. SkySafari Pro7 - ovládání dalekohledu přes WiFi
Ahoj, jsem zde nový s dobsonem Sky-Watcher flextube 200P a nedaří se mi spárování dalekohledu s Skysafari 7. Prošel jsem veškerou diskuzi na AF a stále se mi to nedaří. Je tady někdo kdo by mohl poradit kde dělám chybu. Díky Petr
Re: SynScan vs. SkySafari Pro7 - ovládání dalekohledu přes WiFi
Není k ovládání zmíněného teleskopu(montáže) vybaveného WiFi zapotřebí verze SkySafari 7 Plus(Pro)?.. nedaří se mi spárování dalekohledu s SkySafari 7
https://skysafariastronomy.com/skysafar ... droid.html
Předpokládám, že připojuješ telefon pres WiFi k dalekohledu. Mám sice AZ-GTiX, ale pro dobson to bude stejné. Mám telefon s Androidem, u Apple to takto fungovat nebude, musíš mít dvě zařízení, protože na jablíčkách nefunguje aplikace, která neběží v popředí, neumí pořádný multitasking.
1) Připojím telefon k montáži a ověřím, že z aplikace lze dalekohledem hýbat
2) Ustavím dalekohled
3) Nastavení portu pro komunikaci v aplikaci SynScanPro: 4) Ve SkySafari vyberu Other connection a pokeačuju s výběrem montáže:
1) Připojím telefon k montáži a ověřím, že z aplikace lze dalekohledem hýbat
2) Ustavím dalekohled
3) Nastavení portu pro komunikaci v aplikaci SynScanPro: 4) Ve SkySafari vyberu Other connection a pokeačuju s výběrem montáže:
Naposledy upravil(a) vogo dne 18. 04. 2024, 08:45, celkem upraveno 1 x.
Celestron C6 SCT, Sky-Watcher EvoStar 80ED APO, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
5) Nastavení připojení k montáži (127.0.0.1 je localhost - telefon na kterém běží aplikace SynScanApp, tuto adresu tam napiš, aby to fungovalo):
6) Pojmenovat a uložit:
7) Připojit SkySafari a jedem:
Celestron C6 SCT, Sky-Watcher EvoStar 80ED APO, DayStar Solar Scout SS60-ds, Sky-Watcher AZ-GTiX, ZWO Seestar S50 a nějaké to další harampádí.
Ahoj,
děkuji za radu, provedeno dle popisu a stále se to nedaří. Vím, že to bude nějaká chyba co dělam, ale nemůžu přijít jaká.
děkuji za radu, provedeno dle popisu a stále se to nedaří. Vím, že to bude nějaká chyba co dělam, ale nemůžu přijít jaká.
- Přílohy
-
- Screenshot_20240422-183907_SkySafari 7 Pro.jpg (461.58 KiB) Zobrazeno 4643 x
To chybové hlášení může znamenat ledasco . Máš poslední verzi aplikace SynScanPro? Aktuální je 2.4.18, v předchozí verzi byl nějaký bug , kdy nestartovaly servery pro vzdálenou komunikaci. A případně bych ještě zkusil v nastavení androida pro tuto aplikaci vypnout optimalizace napájení. Nic jiného mě nenapadá.
- Přílohy
-
- Screenshot_20240423-054540.png (185.9 KiB) Zobrazeno 4599 x
No, napadá mě kacířská myšlenka, jestli ten dobson je opravdu goto verze... Aby se to mělo vůbec s čím propojit.
Tiež nie je jasné,či sa pripojí cez SynScan.
Bresser N150/750 ,Ref.102/600.Montáž iEXOS-100 PMC-goto Wifi + Dobson ,Meade ETX-70AT goto,kamera SV Bony 305,SV Bony 105 ,SV Bony zoom 7-21, Okulár Lacerta Premium Flat Field 65° 25mm ,Barlow 2x,3x,5x FiltreUHC,UV/IR,Moon,Solar,č.12,21,56,80A.
V postupu píšu, ať ověří, že s dalekohledem lze hýbat z aplikace SynScan, tak snad toto tazatel ověřil. Pokud se z aplikace montáž ovládat nedá, tak všechny další kroky jsou k ničemu a je potřeba vyřešit nejprve komunikaci mezi ovládací aplikací a montáží.
Postupoval jsem přesně podle Vašich rad, chyba se nakonec vyřešila přepnutím využití baterie na neomezeno. Velmi děkuji za rady.
- Dansemacabre
Jakožto "hrdý" majitel wifi rozhraní k SW 16" goto dobsonu trochu oživím vlákno tvrzením: vývojáři téhle aplikace by zasloužili pověsit za uši do průvanu
Je to tak, jak píše Petr123: montáž se skutečně přes Synscan připojit NEDÁ, na vině je mizerný sowtware. Co mi zaručeně fungovalo, bylo stáhnout si 4 roky zastaralou verzi programu před aktualizacemi přes Github, která ještě je kompatibilní s většinou Skywatcher montáží, na rozdíl od nové aplikace, která je kompatibilní snad jen s montážemi od oku 2022 dál. Doporučuju hledat verzi synscanpro_windows_2429, ta zaručeně funguje jak přes PC, tak přes Android To, že "funguje", ale znamená, že se dá připojit a prvních deset minut i dělá co má, než vypadne spojení a musí se jet všechno zas nanovo.
kdyby měl někdo nějaké zaručené rady, jak spárovat Stellarium se Synscanem tak, aby udrželo spojení víc jak 10 minut v kuse, tak prosím sem s tím.
Je to tak, jak píše Petr123: montáž se skutečně přes Synscan připojit NEDÁ, na vině je mizerný sowtware. Co mi zaručeně fungovalo, bylo stáhnout si 4 roky zastaralou verzi programu před aktualizacemi přes Github, která ještě je kompatibilní s většinou Skywatcher montáží, na rozdíl od nové aplikace, která je kompatibilní snad jen s montážemi od oku 2022 dál. Doporučuju hledat verzi synscanpro_windows_2429, ta zaručeně funguje jak přes PC, tak přes Android To, že "funguje", ale znamená, že se dá připojit a prvních deset minut i dělá co má, než vypadne spojení a musí se jet všechno zas nanovo.
kdyby měl někdo nějaké zaručené rady, jak spárovat Stellarium se Synscanem tak, aby udrželo spojení víc jak 10 minut v kuse, tak prosím sem s tím.
16" SW goto dobson, APM 100mm ED APO binar
Sice zde píšu s odstupem pár měsíců, ale na iPadu to funguje na jednom zařízení úplně bez problému. Je nutno mít nainstalován SynScan i SkySafari Plus a pak v nastaveni dalekohledu ve Skysafari vybrat SynScanLink.
LS.
Vixen VMC110L, AZ GTI