Asiair mini

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
francek

Asiair mini

Příspěvek od francek »

Chcel by som sa opýtať, ako je to s prevádzkou Asiair mini a DSLR, konkrétne Canon EOS 6D. Viem, že Asiair má port na riadenie expozície dslr. Čiže z asiair využijem cez pointačnú kameru (ZWO ASI 120MM mini), len guiding? Ostatné funkcie nie, nakoľko asiair spolupracuje s kamerami ZWO (nie s Canonom), alebo sa mylim?
Celestron AVX, CG-4, MEADE ED 80/480, LACERTA MGEN II GUIDER,Canon EOS 600D mod.Canon EOS 6D mod.,Samyang 135/2, Samyang 35/1.4. Dwarf 3.
borg

Re: Asiair mini

Příspěvek od borg »

Asiair podporuje aj Canon, staci prepojit s usb kablom.
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Komunikuje s Canon 6D v pohodě, jen pomaleji než s chlazenou kamerou ASI294, takže za mě ano, ale kdybys mohl časem přejít na kameru, rozdíl je patrný jak v co do pohodlnosti (darkframy máš nafocené při určité teplotě) tak co do rychlosti nacvakání fotek.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
aston

Příspěvek od aston »

Na Asiair mini (s Canonom 6D) som presiel asi pred polrokom a moje dojmy su trochu rozpacite.
Hlavnou motivaciou pre mna bolo aby som nemusel vonku nechavat notebook. To povazujem teda za najvacsiu vyhodu.
Nevyhody:
- najviac mi vadi ze v rezime Autorun sa neda nastavit ISO (narozdiel od Gainu ktory sa nastavit da pre kamery). V praxi teda napr. nemozem nechat snimat viac serii darkov za sebou, vzdy to ISO musim rucne zmenit v nastaveniach fotaku v asiair. Taktiez sa mi uz par krat stalo ze som fotil flaty s nizsim ISO a potom som zabudol zmenit ISO na fotenie lightov.
- cele mi to pride pomale, na snimok niekedy cakam aj minutu a to stojim s tabletom hned vedla. Z toho dovodu je PA a ostrenie cez AA s DSLR nepouzitelne. PA radsej robim cez guider (hladacik) ktory docasne nastavim ako hlavnu kameru. Ostrenie zase s bahtinovou maskou cez live view na fotaku.
- pamatove naroky: bol som zvyknuty na cca 20MB CR2 snimky z Canonu, oproti tomu FITy z AA su 2x tak velke. Vyriesil som to 1TB USB klucom.
- predtym som mal nafotenu provizornu CR2 dark kniznicu, rozne expozicie a ISO a paroval som to podla teploty. Asi nieco robim zle ale tieto CR2 darky (prekonvertovane na FIT v Sirile) sa mi akosi nedarilo pouzit na FIT lighty z AA takze postupne budujem novu FIT kniznicu.

To co som od toho chcel to splnilo a s nevyhodami som sa naucil zit. Verim ze so ZWO kamerou tu musi slapat pekne, takze ak raz niekedy upgradujem, tak to bude zase ina skusenost.
SW 200/1200, ZWO ASI224MC, Canon 6D mod., EQ-6R
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Popsal si to dokonale. Když fotím s 6D, tak raději snímám přímo na kartu foťáku, jde to rychleji a neumím si představit, že bych řešil vše, co popisuješ. Mě to odradilo a donutilo jít do kamery. Nejvíc mi vadil čas potřebný na ukládání fotek a pomalejší komunikace. PA a ostření s tím je prostě nepoužitelné. S kamerou je to radost, vše co ti nevyhovuje to řeší.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Odpovědět