Fastar/Hyperstar jaký je mezi nimi rozdíl?

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Pavebo

Re: Fastar/Hyperstar jaký je mezi nimi rozdíl?

Příspěvek od Pavebo »

Seestar: myslím, že limitace použití Fastar na malý čip, je zatraceně dobrý technický údaj.
seestar

Příspěvek od seestar »

MMys píše: 15. 06. 2024, 15:57 Jenže Supra je přímým zástupce Celestronu v ČR, a tak by Honza měl vědět o těch dalekohledech a příslušenství vše, a také většinou ví. Ale což už, výsledku ses dobral, a to je dobře.
Já naprosto netuším, koho pan Zahajský zastupuje. Byl jsem tam jednou na čumendu a to je tak všechno. Doufal jsem, že tu narazím na někoho, kdo to používá, nebo používal a ten mi sdělí vše podstatné. Na netu toho fakt moc není. Fastar jako zařízení zmizel ze světa. Mám starou C11 a dostal jsem nabídku na fastar za odvoz, tak jsem rychle potřeboval zjistit, jestli má cenu jet 100 kiláků pro nějakej šrot, nebo je to kauf století. Bohužel platí bod jedna.
seestar

Příspěvek od seestar »

Pavebo píše: 15. 06. 2024, 16:17 Seestar: myslím, že limitace použití Fastar na malý čip, je zatraceně dobrý technický údaj.
Ano, to přece nikdo nezpochybňuje, jen ta informace, že ta kamera má malý čip se nachází někde jinde. Nenašel jsem jedinou stránku, kde by byla technická specifikace zařízení zvaného Fastar, ale to už je teď stejně jedno.
Nascarphone
Věk: 37

Příspěvek od Nascarphone »

Seestar: A proč jsi nenapsal přímo tomu prodejci? To je patrně člověk, kterého tady hledáš a který by ti podal potřebné informace a třeba i nějaký ten snímek. Na netu se dají dohledat snímky tím pořízené a žádná sláva to není. To odpovídá faktu, že vývoj skončil v době vzniku a žezlo převzala Starizona s hyperstarem, který má už 4. verzi.
Celestron RASA 11; C9.25+hyperstar; SW 50ED Evoguide; TS 102/714
Daystar Quark Chromosphere
SW EQ-8R Pro; Nexstar Evo
ZWO ASI 1600MMC; 2600MC; 2600MM; 174MMC
APM 20x80 ED Triplet
http://astrofotky.cz/~LiJak
https://www.flickr.com/photos/193485630@N06/
seestar

Příspěvek od seestar »

Někdy mám pocit, že tu pár lidí má poněkud zvrácený smysl pro humor. To si vážně myslíš, že bych hodiny prohledával internet a poptával se po fórech, kdyby ten člověk, co mi to nabídl, než to hodí do konteineru, měl alespoň minimální povědomí o tom, co to vlastně je? To si mě fakt dostal. :lol:
Už toto téma nechte spát. Fastar je dnes k ničemu a tím bych to definitivně uzavřel.
Odpovědět