na to by snad pravidlo napsat slo ne? proste prosty update ceny (typicky nahodim 90% prodejni ceny a jdu dolu po litru co den), nebo "up" jednou tydne. Odpovedi na otazky jiste rozlisit jde Jsou tu ocividne pripady kdy to je proste peklo na koleckach
Jinak budu rad za kazdy napad - ja bohuzel rss ctecku ktera by agregovala obsah na zaklade contentu prispevku a byla integrovana nejak rozumne pro chrome zatim nenasel...
Kolik je tech pripadu "up" k celkovemu mnozstvi vsech inzeratu ? A je prece na prodejci jakou zvoli taktiku snizovani nebo upravy ceny. Do toho nikdo by nemel zasahovat nejakym narizenim v jakem casovem intervalu je mu dovoleno o jakou castku snizit.
Jestli mas problem s cteckou pro chrome, pouzij nejakou externi. Nebo uplne jine reseni se nabizi. Nechej si posilat info emailem a v email.klientovi si nastav pravido jake chces/potrebujes.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Když už je tu tato diskuze, mě osobně by zajímalo, kolik kupujících vlastně reaguje na "upované" nabídky prodejců. Já totiž když něco chci koupit ze zdejšího bazaru, tak jdu přímo za cílem. Vím co chci koupit a tak použiji hledání. A když to nenajdu, dám si poptávku ( a dost často během pár dnů dostanu nabídku).
Ono takové nakupování, že si procházím ty nejaktuálnější inzeráty (tím nejaktuálnější myslím ty, u kterých autor pořád dává up) a dívám se, co by se mi hodilo, si myslím, že tady moc neprobíhá.
Připomíná mi to situaci, kdy jsem v Tescu. Můj přístup k nakupování je takový, že si připravím seznam a obchod proletím co nejrychleji.
Ale vím os spoustě lidí, kteří mají nakupování jako koníčka, jsou to především ženy, a a ty stráví v obchodě násobně víc času než já.
Jsou tady takoví lidé, kteří nakupují "podle regálů" a ne "podle seznamu"? Docela by mě to zajímalo.
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Nemusí jít nutně o cílené nahlížení do bazaru a hledání něčeho, co by se mi hodilo.
Stačí otevřít nové příspěvky ve fóru, všimneš si, že se prodává x, což může být věc, kterou bys využil, ačkoliv ji (zatím) cíleně nevyhledáváš.
Takovým způsobem jsem tu už pákrát nakoupil.
Já mám dva typy případů použití bazaru. U těch věcí, které neznám (spíše drobnosti), snažím se zjistit, k čemu jsou, jestli by nějak nevyřešily můj problém, jestli mi taková komponenta nechybí. Pak jsou věci, kde vím co hledám (většinou hodnotné) a nemám problém vyhledávat do minulosti a dotázat se i na půl roku starou věc, jestli je stále na prodej.
Pokud přijde moderátorům toto téma nevhodné, prostě ho smažte.
Ve zdejší sekci bazar-prodám se poslední dobou rozmohl takový nešvar : cena dohodou. Na to pak navazují reakce typu "jaká je vaše představa o ceně" apod. a vlákno se zbytečně plevelí.
Navštěvuji v podstatě tři různá fóra a na jednom z nich je v pravidlech uvedeno, že inzerát na prodej čehokoliv musí obsahovat cenu, jinak bude bez milosti večer moderátorem smazán. Nešlo by něco takového zavést i zde na AF ?
Mne to taky "vadí", protože téměř vždy to skončí na tom, kdy má prodávající nějakou představu o ceně a stejně ji napíše. Ale beru to jako svobodnou volbu.
Mj. teď se AF plevelí dalším vláknem, protože vlákno "Bazar" už tu je .
To je podobný nešvar, jako na použité zboží dát odkaz na nové zboží u prodejce, nebo nedat k inzerátu žádný obrázek. Cenu dohodou je taky nesmysl, protože pak automaticky řeknu 30% ceny nového, protože na ceně evidentně nebude moc záležet
Toto už se tu řešilo, a myslím že nejednou. Tehdy Martin aktualizoval pravidla pro bazar, ale co se týče ceny a obrázků, tak je to jenom doporučení. Je to na každé prodávajícím, zda chce mít s prodejem co nejméně práce a dát hned na začátku obrázky a cenu. Za sebe můžu říct, že s tím nehodlám nic dělat, je to každého věc. Další moderátoři budou mít možná jiný názor, uvidíme.
edit: připlácnul jsem toto vlákno k tomu staršímu
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby Astrofotky
Bohatě stačí, pokud by prodávající alespoň nastínil kýženou částku, kupříkladu dvě třetiny ceny nového.
S fotkami tady každoročně někteří bojují, to nemusí být neochotou je poskytnout, nýbrž neznalostí postupu nahrávání.
SW 200/1000, SW 200/800, SW130/650PDS, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, 2×QHY-5 mono, OM-1 mark II, E-M1 mark III, E-M1 mark II mod
SW EQ6-R, SW HEQ-5 SS, TS AZGP, vlastní dobsonova montáž FITS prohlížeč
Ale to snad ne Josefe. Můžete nám nastínit, jak jste k takovému závěru dospěl? Poněvadž mě vůbec není jasné, jak souvisí PC/internetová gramotnost se znalostmi optiky, mechaniky či astronomie...
Jinak ano, mě také jemně iritují inzeráty bez fotografií, či ceny. Také na ně - i kdyby mě jinak předmět prodeje třeba zajímal - nereaguji. Myslím, že se tím prodávající tak trošku sám střílí do nohy. Ale je to jeho volba.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Je to tak, jsou to moje životní zkušenosti. Pokud někdo nezvládne primitivní úkoly, není schopen pochopit složitější věci. Druhá věc je, že se to někdo nechce učit respektive nechce dělat, o to je to pak horší. Každopádně od takového člověka nic nekoupím.
Není cena - tak nemám zájem. Většinou není uvedena cena , že dotyčný si individuálním jednáním vyjedná vyšší. Uspořádal bych anketu.
Pokud by se více než 60 procent účastníků rozhodlo pro povinnost uvedení ceny, tak by se zavedla.