Přidal jsem filtrové kolo, koupil pár redukcí a Hyperion jsem doostřil, Ethos už nikoliv... Vzhledem k tomu, že Ethos doostřím na cca 100m, tak předpokládám, že mi chybí několik milimetrů.
Celestron CPC1100 | 3"->2" | moje žvejknutá podložka na 3/4 otáčky| Reduktor | 2"->M48 | M48->M54 | Kolo| M48->M48| M48-> nějaký "Baadeří konus na imbus"? | Click lock -> T2| Zrcátko
Prvně, narazil jsem na několik problémů, které jsem neuměl lépe vyřešit a na neschopnost některé věci pojmenovat.
1) Feather touch překáží našroubování filtrového kola. "Vyřešil" jsem umístěním reduktoru před filtrové kolo. Tedy první otázka je, jde vůbec ostření vyndat tak, abych mohl našroubovat filtrové kolo blíž?
2) "Baadeří konus na imbus" asi nebude správné pojmenování
3) M48 atp. = asi metrický závit a průměr v mm, ale jak se jmenují ty hrubé závity? Většinou hledám jako 2" atp., jenže to do značné míry přidává obrovský balast do vyhledávání.
Za druhé, mne napadlo jako řešení (dle priorit, ale třeba přemýšlím úplně blbě)
1) Něco jako otočný závit pro tu redukci 3"->2", tak abych ji mohl dotáhnout a zároveň držel ve správné pozici filtrové kolo.
To mi umožní zkrátit cestu o 5mm pouhým přeskládáním (Reduktor má hrozně dlouhý závit co se vejde do click locku)
2) Sehnat redukci 2"->M54
To by vyřadilo 2"->M48 | M48->M54 a předpokládám ušetřilo taky pár mm
3) Sehnat Click lock na M48 a namontovat jej přímo na filtrové kolo
To ušetří možná 8mm
4) Click lock namontovat na zrcátko (Zjistit jaký tam je závit, jestli to jde vůbec) a T2 dát na filtrové kolo.
Za třetí
Nemá to už někdo vymyšlené, ať nevymýšlím znovu kolo?
Děkuji,
Rosťa