Tvrdá pěna - mirelon
Re: Tvrdá pěna - mirelon
Odporovým drátem
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, SVBony SV605MC, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Laser nebo odporovy drat, obecne cokoliv, co nereze mechanicky ale teplem.
"Dar Covidu": SW Newton 200/1000, EQ5, setový okulár 10mm a 25mm, Binorum Plossl 4mm, BAADER Hyperion 5mm, 8mm, 17mm a 21mm, Roboostření Sesto Senso 2, Filtry Binorum Moon a UHC
Jakoukoliv trubičkou příslušného rozměru upnutou do vrtačky. Používal jsem např. krabičky od kinofilmu. Jde to skvěle. Takže na rozdíl od kolegů mechanický způsob a výsledek excelentní.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, ale odporový drát apod. to lze jen skrz naskrz, ne? Navíc pochybuji, že bych tím udělal pěkně nezubatý symetrický tvar i podle šablony(?). Krabička od filmu je výborný nápad, dokonce má stejný průměr jako 1,25 upnutí okulárů. Dokonce jsem našel kruhový vyřezávač (vrták) o obdobném průměru. Pak poreferuji.
Proto ta krabička od filmů
Soustružil jsem si v tomto stylu i jiné průměry, hlavně je třeba tenkostěnné a nesmí být zubaté, pak jsou profi díry.

- Zbych
- Kontaktovat uživatele:
Takže si ten oblý lem u krabičky od filmu odřízl? Okraj by ale neměl být úplně hladký, nebo snad ano?
Okraj musí být hladký, jakékoli zuby materiál potrhají, rantlík na kraji jsem neřešil. Já jsem řezal molitan a a karimatku, jakmile jsem zkusil zoubky hned se to začalo trhat.