Vyzkoušejte si zpracování
Re: Vyzkoušejte si zpracování
A protože Flatbox nebude asi nikdy mít izotropní vyzařování, tak nebude platit tvá poslední věta = závěr, že na vzdálenosti nezáleží. Naopak, čím větší vzdálenost , tím lépe pro FF. A až bude v nekonečnu, září jako obloha 

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Lenže tam ide iba o uhol pod ktorým pozorujem povrch toho FF. Ak si predstavíme nekonečne veľký rovný FF tak pri pohľade kolmo sa mi bude javiť jasnejší v strede môjho zorného poľa ako na okraji. A toto bude platiť bez ohľadu či stojím 1 meter alebo kilometer od takéhoto flatboxu. Homogenita fixne veľkého FF sa bude pri zvyšovaní vzdialenosti zlepšovať lebo pozorujem celý povrch čoraz kolmejšie ale to mi nepomôže pretože vždy potrebujem pokryť celé svoje zorné pole. Ak by sme ale z FF spravili povrch gule a pozorovali z jej stredu tak tam by sme dosiahli homogénny výsledok.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
tak som spracoval Ladove data, ten FLAT naozaj nie je idealny, ako pisal Psion, takto to vyzeralo po integracii:
tie rohy som teda orezal, a doprocesoval - s priznanymi hviezdami:
a s potlacenymi hviezdami - ak by niekomu vadili..
:
full verzia - vzdy pravy klik a otvorit v novej karte...
tie rohy som teda orezal, a doprocesoval - s priznanymi hviezdami:
a s potlacenymi hviezdami - ak by niekomu vadili..

full verzia - vzdy pravy klik a otvorit v novej karte...
Poslední otázky...v čem jsou ty flaty tak špatné ? Co to dělá s výsledkem?
Pokud jde o rohy snímku, tak tam dle informací z cloudy night prostě zrcadlo 250mm a korektor 2palce nikdy nenapasuješ na čip Canonu 6D....s ořezem se prostě počítá už na začátku. Taklhe nějak to tam bylo namalováno a popsáno, sem tuto informaci bral jako fakt a rohama se prostě nezabývám. Škoda že jsem si ten originál neuložil, bral jsem to tak, že je to všeobecně známá věc.
Pokud jde o rohy snímku, tak tam dle informací z cloudy night prostě zrcadlo 250mm a korektor 2palce nikdy nenapasuješ na čip Canonu 6D....s ořezem se prostě počítá už na začátku. Taklhe nějak to tam bylo namalováno a popsáno, sem tuto informaci bral jako fakt a rohama se prostě nezabývám. Škoda že jsem si ten originál neuložil, bral jsem to tak, že je to všeobecně známá věc.
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (24.63 KiB) Zobrazeno 1432 x
Naposledy upravil(a) Osel dne 28. 08. 2023, 13:05, celkem upraveno 1 x.
Peto děkuji mockrát , smekám klobouk před tvojí prací, ukázkou jak to vypadá před a po a co se i s ne zrovna povedenými data dá udělat.
Tohle já nikdy nedokážu a tvoje výsledky jsou pro mne vždy inspirací a motivací se dál posouvat a zlepšovat. Velké díky !!!!

Tohle já nikdy nedokážu a tvoje výsledky jsou pro mne vždy inspirací a motivací se dál posouvat a zlepšovat. Velké díky !!!!
Podle mě jim jde o ty rohy, ale neví, že to nejde. Ten korektor to tam ani nevykreslí navíc to tam už stíní 2" průměr. Flaty jsou jaký jsou, ale je to o prachách, samozřejmně mít na 3" výtah, 3" korektor tak jen blázen by tam používal 6D, když je uplně cenově jinde...
TS N305/1200 F4 Carbon, SharpStar 13028HNT, ASI1600MM-C, Canon 6D, Sigma ART 50mm f1.4, Sigma ART 24mm f1.4, Samyang 135mm f2.0, SW Star Adventurer, JTW Trident, ZWO AM5
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Problém je šachta zrcadla 6D, tomu nepomůže sebelepší korektor, prostě ta "díra" je malá.
OK, ja som ani nepozeral cim si to fotil (myslim korektor...). Takze potom je to jasne.
este teda ten master FLAT z tych 20ks natiahnuty cez SFT vyzera takto:
no ked uz je tu rec o korektoroch tak 6D na FSQ10ED (ani neviem aky velky je tam ten interny korektor, ale iste bude min. 3") a flat vyzera takto:
takze sachta 6D cloni len hore uzky pasik, a dolu sirsi, lebo tam je sklopene zrkadlo. Takze ta "dira" 6D nie je az taka mala. Canon FF ma najvacsiu "dieru" z FF zrkadloviel. Takze pre FF DSLR vacsi korektor pomoze, otazka je, ako uviedol astrolama, ci sa oplati investovat do velkeho korektoru a fotit na DSLR...

Peto vydrž, jakmile udělám flaty na SW ED100 a korektor wixen 0,67 ten je docela velký ( i když je za ním 2kový filter), tak se ukáže jaká je tam díra.
I u toho Newtona a MPCC 0,95 je vidět že ta dolní hrana flatu je horší, asi jak píšeš dělá to zrcátko.
Jinak souhlas a investice do 3palců není moje cesta.
I u toho Newtona a MPCC 0,95 je vidět že ta dolní hrana flatu je horší, asi jak píšeš dělá to zrcátko.
Jinak souhlas a investice do 3palců není moje cesta.
Isofoty z toho flatu ale ukazují, že to není tak jednoduché
Ano, MilAN, ten flat som len namatkovo nasiel niekde v archive, a je to len jeden ks, a tusim som ho robil cez biele tricko a je strechnuty, aby sa zvyraznilo co tam cloni. Teda som chcel hlavne poukazat na tu sachtu a hlavne to zrkadlo 6D, nic viac (ten stlpec vlavo je asi mechanizmus sklapania zrkadla - tiez zavadzia). Jasne, DSLR kola konstruovana pre foto objektivy a nie pre astro dalekohlady roznych konstrukcii, to bez debaty.
Ale jo, bral jsem to také jako obrázek z obrazovky a nijak jsem se nesnažil něco vyčíslovat a podobně. Ať je to zpracované jakkoliv, ukazuje se, co dělá šachta a co vstupní otvor zrcadlovky. Že to ovlivňuje nejen samotné kraje. Navíc, pokud se udělá řez, ukazuje se názorně ta vstupní díra.
profil přes úhlopříčku
profil přes úhlopříčku
Suhlas, je to FF fotoaparat a idealne su prenho FF foto objektivy.
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Tohle u FF bezzrcadlovek odpadá, u Sony přístrojů ale mohli udělat šachtu větší, u F3 je ta vinětace úplně v rohu prakticky 100% u Canonu je to v pohodě.