Fotky našich miláčků...:-))
- Ondra_z_hor
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Pěkná sestava, rychlost sběru dat si povýšil na novou úroveň
Montáže jsou vlastní výroba? Přeji ať brzo vyladíš.

Montáže jsou kusová výroba od Petra Semence. Japonské harmonické převodovky + OneStep, nosnost - malá transportní do 20kg (hlava s trojnožkou 8,5kg), velká do 30kg bez protizávaží (samotná hlava 14kg).
Martin
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
-
Newton 200/1000
- postaven jako MT speciál, s možností posunutí sekundárního zrcátka, a následného použití jako běžný Newton.
1x okulár. výtah: určeno pro MT s použitím mikroskopických objektivů + okulár(zástin 12%)
1x okulár. výtah: určeno pro použití s běžným okulárem jako klasický Newton
použita klasická montáž EQ5 GOTO
- primárně používané na balkonovém sloupku vlastní výroby
Sestava využívána pouze k nahrávání live videí a fotek, za použití IPHONE 13 MINI(afokálně)
- postaven jako MT speciál, s možností posunutí sekundárního zrcátka, a následného použití jako běžný Newton.
1x okulár. výtah: určeno pro MT s použitím mikroskopických objektivů + okulár(zástin 12%)
1x okulár. výtah: určeno pro použití s běžným okulárem jako klasický Newton
použita klasická montáž EQ5 GOTO
- primárně používané na balkonovém sloupku vlastní výroby
Sestava využívána pouze k nahrávání live videí a fotek, za použití IPHONE 13 MINI(afokálně)
- Přílohy
-
- E7330BEE-6E31-40C4-8393-28BEE9991F29.jpeg (703.31 KiB) Zobrazeno 3938 x
-
- 52F529B0-F5E2-428B-8149-5C596469CBE9.jpeg (564.86 KiB) Zobrazeno 3938 x
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Copak to tam mas za zajimavou krabicku s modrym display ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
-
Je to nahrávací zařízení pro běžnou(obyčejnou - disponuje větší citlivostí než novodobé kamery) okulárovou kameru(AV), jež převádí signál z AV na FHD nahrávku, která se ukládá do vnitřního úložiště. Lze to použit i na telefony, s použitím příslušného adaptéru…
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Dik za info.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
-
Balkonový sloupek je vlastní výroba + hlava EQ5 s GOTO. Na pozorování v terénu stativ EQ5.Ondra_z_hor píše: ↑30. 05. 2023, 08:09 Pěkná sestava, rychlost sběru dat si povýšil na novou úroveňMontáže jsou vlastní výroba? Přeji ať brzo vyladíš.
-
- mirkovacik
- Věk: 53
Ahoj,
pred casom tu bola taka super hvezarnicka budka z OSB dosiek. Neviem to najst. Nebol to tento odkaz? viewtopic.php?p=421813#p421813
Presnenieco podobne by som chcel spravit okolo stlpu - lahko a rycho rozobratelne/zmontovatelne.
Ak by to bolo toto, nevedel by si dat nejaku fotku a skusenost?
Dakujem, mirec.
Odoslané z SM-M526BR pomocou Tapatalku
pred casom tu bola taka super hvezarnicka budka z OSB dosiek. Neviem to najst. Nebol to tento odkaz? viewtopic.php?p=421813#p421813
Presnenieco podobne by som chcel spravit okolo stlpu - lahko a rycho rozobratelne/zmontovatelne.
Ak by to bolo toto, nevedel by si dat nejaku fotku a skusenost?
Dakujem, mirec.
Odoslané z SM-M526BR pomocou Tapatalku
Tak jsem po letech a několika úpravách sestavy dalekohledu opět nafotil své kukátko a to v konfiguraci, pro focení DSO.
Upínací lišty a objímka dalekohledu je vlastní výroby.
Dalekohled značky MEADE byl vyroben před 19 lety, ale optika pořád vypadá i funguje dobře.
Pointační stolek je vlastní konstrukce a celý jsem ho vyrobil na CNC. Pointační dalekohled je značky Samyang a v jeho asi 40cm tubusu se skrývá 500mm ohniskové vzdálenosti. Jelikož se ostření realizuje pomocí otáčení objektivu a ten závit má vůli, bylo nutné objektiv zafixovat pomocí objímky a lišty. Díky tomu se pohyb mezi primárním a pointačním dalekohledem minimalizoval, takže 10minutové expozice už nejsou problém.
Z nouze zkouším použít dva reduktory pro větší zkrácení ohniska. Reduktor GSO x0,5 je schován v šachtě těsně před senzorem kamery, tudíž až za filtry.
Používám i okulárový výtah, jelikož zaostření sním je mnohem snazší a přesnější než ostření na dalekohledu samotném.
Kamera ZWO ASI178 MMC má senzor o úhlopříčce 9mm. Dva reduktory na sebe nesedí asi úplně přesně, a tak i s tak malým čipem se v rozích už hvězdy deformují. Ale když se snímek ořízne, tak se na to dá koukat.
Upínací lišty a objímka dalekohledu je vlastní výroby.
Dalekohled značky MEADE byl vyroben před 19 lety, ale optika pořád vypadá i funguje dobře.
Pointační stolek je vlastní konstrukce a celý jsem ho vyrobil na CNC. Pointační dalekohled je značky Samyang a v jeho asi 40cm tubusu se skrývá 500mm ohniskové vzdálenosti. Jelikož se ostření realizuje pomocí otáčení objektivu a ten závit má vůli, bylo nutné objektiv zafixovat pomocí objímky a lišty. Díky tomu se pohyb mezi primárním a pointačním dalekohledem minimalizoval, takže 10minutové expozice už nejsou problém.
Z nouze zkouším použít dva reduktory pro větší zkrácení ohniska. Reduktor GSO x0,5 je schován v šachtě těsně před senzorem kamery, tudíž až za filtry.
Používám i okulárový výtah, jelikož zaostření sním je mnohem snazší a přesnější než ostření na dalekohledu samotném.
Kamera ZWO ASI178 MMC má senzor o úhlopříčce 9mm. Dva reduktory na sebe nesedí asi úplně přesně, a tak i s tak malým čipem se v rozích už hvězdy deformují. Ale když se snímek ořízne, tak se na to dá koukat.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Fotky našich miláčků...:-))
Osobně používám na delším SCT a bez reduktorů pointační dalekohled polovičního ohniska a bez možností diferenciálního pohybu a ještě se mi nestalo, že by to nevyhovovalo. Myslím, že na to jdeš zbytečně složitě.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
No když myslíš ....
Mě to, když použiji to tvoje slovo, nevyhovovalo.
Proto jsem si vyrobil pointační stolek.
Mě to, když použiji to tvoje slovo, nevyhovovalo.
Proto jsem si vyrobil pointační stolek.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
No, když se pointovalo ručně , vizuálně, tak to bylo nutné. Ale to skončilo tak před 30roky 
Ty máš nějaké konkrétní důvod, proč to takhle potřebuješ ?

Ty máš nějaké konkrétní důvod, proč to takhle potřebuješ ?
A ty máš nějaký konkrétní důvod, proč to pořád řešíš?
Pointační stolek mi pomáhá najít vyhovující hvězdu pro pointaci. Prostě to využívám, co je na tom?
Pointační stolek mi pomáhá najít vyhovující hvězdu pro pointaci. Prostě to využívám, co je na tom?
Já nic neřeším. Byla to jen otázka. Pokud nechceš , nebo tě to obtěžuje či uráží, neodpovídej.