Starizona Nexus .75 - Newton korektor/reduktor

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
DaveOne
Věk: 48

Re: Starizona Nexus .75 - Newton korektor/reduktor

Příspěvek od DaveOne »

Tak se také hlásím do klubu pro masochisty s velmi světelným Newtonem..pořídil jsem si ten korektor na hraní a relax :lol: RASA to úplně není, ale i tak si tuším spolu užijeme spoustu promarněných jasných nocí než to pole bude k světu. Co se té kombinaci Newton 200/800+Nexus nedá upřít je ta schopnost rychle posbírat data což je hlavní důvod pořízení. Když vezmu kolik tady u nás máme v roce jasných nocí tak je to myslím jednoznačná výhoda.

Na první test zaostření jsem si zvolil profláknuté galaxie M81+82 a pro začátek řekl bych 3- Ono podmínky byly docela šílené, přecházející vysoká oblačnost, více než 90% vlhkost a cca 80% Měsíc, dalekohled jsem od minulého podzimu ani nekolimoval a neladil zatím tilt. K tomu jsem neměl možnost udělat ani flaty takže jsem skončil raději s dost prudkým ořezem. Ale ten střed pole je na první pokus tzv. od boku docela použitelný ;)

Snímek je narychlo zpracovaná složenina 15x3min přes CLS filtr..kamera ASI2600.
Přílohy
M81_M82_CLS_Newto+Nexus.png
M81_M82_CLS_Newto+Nexus.png (2.85 MiB) Zobrazeno 1294 x
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
biker.fm
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biker.fm »

Davide, vitej v klubu sadomasochistu :-) O tom Nexusu taky uvazuji, tak jsem zvedavy na tvoje vysledky a reference.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
DaveOne
Věk: 48

Příspěvek od DaveOne »

Zdravím na fóru,

tak pokračuji v testování a zatím to vypadá nadějně..dalekohled jsem ještě stále nekolimoval (nevypadá to, že by to bylo extra třeba), akorát jsem trošičku ladil ten náklon. Levá strana je stále trochu více ujetá než pravá, nicméně je to lepší než jsem doufal. Podmínky nebyly nic moc, seeing naprd a po neustálém dešti stále hodně vysoká vlhkost. Přiložený snímek je tentokrát pouze s minimálním ořezem (nahoře 70 a vpravo 50pixelů) což jsem udělal pouze z kosmetickým důvodů jelikož jedna sada snímků byla maličko posunutá. Foceno předevčírem než vylezl Měsíc. Snímek je složenina 60x180s přes CLS filtr, pro tyto účely aplikovaný pouze prudký STF stretch tak tam malinko vylézají nehomogenity v příliš světlém pozadí stejně jako vyšší šum + 10 minutové rychlozpracování..zatím nijak nedoostřováno.

Jakmile bude další jasná noc tak budu s tímto snímkem ještě pokračovat..pokud toho nafotím tak 3-4x tolik tak by z toho třeba nakonec mohl být i pěkný widefield snímek :)

David
Přílohy
M101_CLS_sm.jpg
M101_CLS_sm.jpg (2.92 MiB) Zobrazeno 1025 x
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
Odpovědět