MHV (Mezní hvězdná velikost)
- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
Re: MHV (Mezní hvězdná velikost)
Prosba na ty kdo mají kolimátor na refraktory buď postavený např. dle návodu z mikroskopu či koupené typu TSMKolli, TSRCOLLI či dokonce originál GMK (Grzybowski), jestli by je vzali s sebou, abychom porovnali svoje pokusy s profi produkty. Dík
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Tsmkolli mamy, jestli nezapomenu, vezmu ho
Explore Scientific 12" UltraLight Dobson, Celestron ED80, iOptron CEM40, Classic Cassegrain 8"
Posílám dotaz do pléna - nechystá se na MHV někdo kdo má praktické zkušenosti s fotografickým pozorováním zákrytů hvězd asteroidy? Nebo zná někoho takového?
Od podzimního MHV, respektive Kopalovy přednášky o výpočtech vlastností asteroidů inverzními metodami, mi totiž hlavou chodí myšlenka na to, že bych fotografické seance obohatil pokusy o zachycení zákrytů. Něco jsem v tomto oboru už nastudoval a provedl patřičný upgrade na svém technickém vybavení, nicméně cítím, že by byla na místě konzultace s někým zkušenějším. Pokud se na MHV najde někdo ochotný podělit se o svoje zkušenosti v tomto oboru, budu moc rád.
Od podzimního MHV, respektive Kopalovy přednášky o výpočtech vlastností asteroidů inverzními metodami, mi totiž hlavou chodí myšlenka na to, že bych fotografické seance obohatil pokusy o zachycení zákrytů. Něco jsem v tomto oboru už nastudoval a provedl patřičný upgrade na svém technickém vybavení, nicméně cítím, že by byla na místě konzultace s někým zkušenějším. Pokud se na MHV najde někdo ochotný podělit se o svoje zkušenosti v tomto oboru, budu moc rád.
GSO RC 152/1370, TS APO Quadruplet 70/350, Baader Scopos 66/400, montáž CG-5 GT ADV, ZWO ASI 1600 MM-C, Canon EOS600Dmod., Lacerta MGEN, triedr Helios 7x50
Na MHV sice nebudu, ale pokud budete mít někdy cestu přes Ondřejov, tak se zastavte.
mn
mn
janek950, Newton 203/810, ASI174MM, QHY5L-II-M, Watec 120N
- Pidrman
- Věk: 47
- Kontaktovat uživatele:
Chci se zeptat. Teď na jaře bohužel nemůžu dorazít a tak se chci zeptat zda budou nějaké jubilejní kšiltovky atd
rád bych si ji nějak koupil
Bude to možné ?
Díky za info.
Díky za info.
Montáž : EQ6-R SYNSCAN, HEQ-5 PRO SYNSCAN, Star Adenturer
Dalekohled : Newton 200/800 vlastní stavba, SW ED 80/600, ES MN-152/740
Kamera : ZWO ASI 294 MC, ASI 120 mm, QHY 5L II M
http://www.pidrmanphoto.cz/
https://astrofotky.cz/~Pida
Dalekohled : Newton 200/800 vlastní stavba, SW ED 80/600, ES MN-152/740
Kamera : ZWO ASI 294 MC, ASI 120 mm, QHY 5L II M
http://www.pidrmanphoto.cz/
https://astrofotky.cz/~Pida
Něco chystáme, ale je to překvapení…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Budu hádat, každý účastník dostane zdarma binokulár Kowa s logem ČAS? 
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale jen pro ty co prijedou do Zubri uz v pondeli 
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Já přijedu ve středu, jednak se mi nechce popojíždět ve čtvrtek po D1 mezi vracejícími se kamióny směrem na východ a jednak si to chci jako vždy užít trochu déle.
Aktuální organizační info:
V tuto chvíli máme 82 účastníků a 37 od čtvrtka (je v tom 6 dětí).
Vše je snad zajištěno a tak nezbývá než vzývat počasí!
Ohledně přednášek bude proti dříve zveřejněnému programu tato změna:
V neděli dopoledne bude mít přednášku Ing. arch. Ivan Havlíček o měřenı́ vzdálenostı́ ve vesmíru. Ta cestopisná o Kanárských ostrovech bude záložní pro případ špatného počasí...
Těšíme se na Vás!
V tuto chvíli máme 82 účastníků a 37 od čtvrtka (je v tom 6 dětí).
Vše je snad zajištěno a tak nezbývá než vzývat počasí!
Ohledně přednášek bude proti dříve zveřejněnému programu tato změna:
V neděli dopoledne bude mít přednášku Ing. arch. Ivan Havlíček o měřenı́ vzdálenostı́ ve vesmíru. Ta cestopisná o Kanárských ostrovech bude záložní pro případ špatného počasí...
Těšíme se na Vás!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
Vizitky jsou nachystané a musím říct, že mooc hezké - Honzo díky!
Pouzdro má zavírací špendlík a krokodýla - kdo chcete šňůrku, tak si ji prosím vezměte. Bohužel univerzální visačky se neprodávají. Buď mají jen tu šňůrku, nebo špendlík s krokodýlem - my jsme zvolili raději tu druhou variantu.
Zítra by vám měl ještě dorazit mail s pokyny. Ten je důležitý hlavně pro nováčky, štamgasti již vše znají…
Pouzdro má zavírací špendlík a krokodýla - kdo chcete šňůrku, tak si ji prosím vezměte. Bohužel univerzální visačky se neprodávají. Buď mají jen tu šňůrku, nebo špendlík s krokodýlem - my jsme zvolili raději tu druhou variantu.
Zítra by vám měl ještě dorazit mail s pokyny. Ten je důležitý hlavně pro nováčky, štamgasti již vše znají…
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
No konečně vizitky, chválím 
- midars
- Věk: 70
- Kontaktovat uživatele:
Příprava pozovacich míst je v plném proudu
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Zákopová astronomie? 
Tak pro nás refraktoriány by to na pozorování poblíž zenitu nemuselo být úplně špatné. 
TS CF Apo 155 f/8 na EQ6-R, Pentax XW 40mm and 30mm, Morpheus 17.5, 12.5 a 9mm, DeLite 7, 5 a 4mm, Omegon LE Planetary 6mm; Barr & Stroud 10x56 ED Savannah